Antena 3 CNN Sport Off Sport Cazul Mutu vs Chelsea ajunge la CEDO

Cazul Mutu vs Chelsea ajunge la CEDO

Cazul Mutu vs Chelsea ajunge la CEDO
01 Oct 2018   •   16:34

”Un tribunal va ajunge în fața altui tribunal!”, este titlul dat de spaniolii de la As, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului va judeca imparțialitatea Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Pe masa celor de la CEDO se află două cazuri concrete: scandalul dintre Mutu și Chelsea și cel al patinatoarei Claudia Pechstein. Astfel, CEDO vrea să se asigure că TAS judecă toate cazurile fără să fie influențat de factori externi.

Atunci când a apelat la Tribunalul Federal Elveţian, Mutu a cerut anularea deciziei luată de TAS. Motivul invocat de român a fost acela că doi dintre cei trei judecători ai cazului său ar fi avut legături cu clubul Chelsea.

În 2017, CEDO a declarat admisibil cazul Mutu versus Chelsea, o adevărată lovitură dată de fostul căpitan al naționalei. Prin admiterea dosarului se poate trage concluzia că ”Briliantul” nu ar fi avut parte de un proces corect, unul în urma căruia ar fi fost nevoit să achite cea mai mare amendă dată vreodată unui sportiv, 17.173.990.

De partea cealaltă, cazul lui Pechstein datează din 2009, patinatoarea fiind pedepsită tot după ce a fost acuzată de dopaj. Sportiva din Germania a fost suspendată doi ani din activitate. La fel ca Mutu, aceasta a pus la îndoială corectitudinea deciziei TAS, transmite digisport.ro.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close