Antena 3 CNN Sport Off Sport Coreea de Nord a devenit campioana NEOFICIALĂ a lumii la fotbal

Coreea de Nord a devenit campioana NEOFICIALĂ a lumii la fotbal

Coreea de Nord a devenit campioana NEOFICIALĂ a lumii la fotbal
16 Noi 2011   •   10:59

În urma meciurilor de marţi, din preliminariile asiatice pentru Cupa Mondială 2014, Coreea de Nord a devenit "campioana neoficială a lumii".

Cum este posibil? Simplu. Titulatura de "campioană mondială neoficială" urmează logica discuţiilor din curtea şcolii, astfel că atunci când adevărata campioană mondială joacă împotriva unei echipe, chiar şi în amicale, îşi pune titlul în joc. Astfel, dacă pierde, titlul revine adversarului, care trebuie să îl apere în următoarele lui meciuri.

Încoronată Campioană Mondială în Africa de Sud, Spania şi-a pierdut titlul la doar câteva luni mai târziu, când Argentina a dispus cu 4-1 de "Furia Roşie" într-un meci amical. Sud-americanii nu s-au bucurat decât pentru o lună, înainte ca Japonia să îşi adjudece titlul mondial cu un sec 1-0.

Japonia a reuşit să păstreze "coroana mondială" pentru 18 meciuri - timp de 12 luni -, dar marţi, într-un meci fără miză din preliminarii, disputat la PYongyang, Coreea de Nord a învins-o. Aflată pe locul 124 în clasamentul FIFA, Coreea de Nord s-a impus cu 1-0 graţie golului lui Nam Chol Pak.

Următorul meci programat pentru Coreea de Nord este împotriva Tadjikistanului, pe 29 februarie 2012.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord japonia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close