Antena 3 Sport Off Sport Cum l-a băgat Ion Ţiriac la închisoare pe tatăl celebrei Steffi Graf

Cum l-a băgat Ion Ţiriac la închisoare pe tatăl celebrei Steffi Graf

23 Mai 2017   •   18:57
Cum l-a băgat Ion Ţiriac la închisoare pe tatăl celebrei Steffi Graf
Sursa foto: Foto: Agerpres

Socotită cea mai bună jucătoare din istoria tenisului feminin, Steffi Graf a suferit cumplit atunci când tatăl ei a intrat la închisoare. Acest lucru s-a întâmplat acum 20 de ani, în 1997, când Steffi era într-un vârf de formă.

Peter Graf a fost condamnat la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru evaziune fiscală de peste 15 milioane de mărci.  El nu plătise impozitele aferente câştigurilor pe care fiica sa le realizase din tenis şi a stat în detenţie timp de 25 de luni. Puţini ştiu că investigaţia autorităţilor în cazul lui Peter Graf a pornit de la un proces în care era implicat Ion Ţiriac. Dezvăluirea a fost făcută în cartea "Steffi-putere publică, durere personală", scrisă de americanca Sue Heady.  

Conform acesteia, Ion Ţiriac l-ar fi plătit în avans pe Peter Graf pentru ca Steffi să joace la un turneu organizat de el la Essen. Jucătoarea s-a retrs din cauza unei accidentări, dar tatăl ei a refuzat să-i înapoieze banii lui Ţiriac, care l-a acţionat în judecată. Acest caz a atras atenţia autorităţilor cu privire la modul haotic în care sunt gestionate finanţele jucătoarei şi mergând pe firul investigaţiilor, anchetatorii au descoperit nereguli uriaşe.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close