Antena 3 CNN Sport Off Sport Cum să "bagi aer în fund"? Scandal fără precedent în lumea sportului românesc

Cum să "bagi aer în fund"? Scandal fără precedent în lumea sportului românesc

Cum să "bagi aer în fund"? Scandal fără precedent în lumea sportului românesc
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Iul 2012   •   22:50

Scandal fără precedent în lumea nataţiei de la noi, chiar înainte de Olimpiadă. O fostă campioană naţională şi vicecampioană europeană îşi acuză fostul antrenor de înot că o obliga să folosească o tehnică mai puţin ortodoxă pentru a-şi îmbunătăţi timpii de concurs. O tehnică... ruşinoasă care i-ar fi distrus sănătatea.

 "O coafa frumos, că te ajută foarte mult şi că foarte mulţi sportivi au făcut lucrul acesta şi au avut rezultate foarte bune" a declarat fosta campioană, Valentina Brat.

"Este vorba de o pompiţă care se foloseşte la bebeluşi. La 16 ani am făcut hernie laterală înghinală şi a trebuit să mă operez" a mai adăugat aceasta.

Metoda extremă, chinuitoare, ar fi trebut să-o ajute pe tânăra sportivă să urce mai uşor pe podium la concursuri. Costul s-a dovedit însă prea mare.

"Nu m-am simţit foarte bine. Apoi el a insistat să mai fac, să mai fac că o să mă obişnuiesc şi o să fie totul în regulă. A trebuit să înot jumătate de an aproape cu hernia, cu durerile respective."

"El o acuza că de aia nu merge bine  şi o ameninţa că o să meargă cu ea la toaletă să vadă dacă îşi bagă nu ştiu câte pompe sau nu" a declarat  Doina Sava, fosta antrenoare a sportivei.

Povestea traumatizantă a stat, multă vreme, ascunsă în spatele uşilor Liceului Emil Racoviţă din Capitală, unde au învăţat mari sportivi şi campioni, precum Nadia Comăneci sau Victor Hănescu. Iar antrenorul acuzat încă este angajat acolo.

Fostul antrenor al sportivei spune că el nu ştie nimic despre această tehnică şi că îi va da în judecată pe cei care încearcă acum să îl defăimeze.

Fosta vicecampioană europeană de juniori şi campioană naţională la proba de înot spate, Valentina Brat, e acum căsătorită şi mamă a unui băieţel de două luni.

×
Subiecte în articol: Olimpiada
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close