Antena 3 CNN Sport Off Sport De ce nu şi-a împlinit Dan Petrescu visul de a antrena în Anglia? Vezi motivul plecării "Bursucului" în Rusia

De ce nu şi-a împlinit Dan Petrescu visul de a antrena în Anglia? Vezi motivul plecării "Bursucului" în Rusia

De ce nu şi-a împlinit Dan Petrescu visul de a antrena în Anglia? Vezi motivul plecării "Bursucului" în Rusia
03 Ian 2010   •   20:26
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Plecarea lui Dan Petrescu la o echipă din a doua ligă rusească de fotbal i-a luat pe majoritatea microbiştilor prin surprindere. "Bursucul" se pare că avea şi o ofertă din Anglia, iar cum visul lui era să antreneze în Albion mulţi s-au întrebat de ce nu a acceptat această şansă de afirmare, preferând Kuban Krasnodar.

Un răspuns simplu şi poate amuzant este dat de statistică. Din luna mai 1996, Chelsea nu a avut niciun antrenor englez. Excepţie au făcut Graham Rix şi Ray Wilkins, care preţ de câte o etapă au asigurat interimatul grupării londoneze, însă cum ei erau deja angajaţii clubului putem spune că nu se pun la socoteală.

Ruud Gullit, Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink şi Carlo Ancelotti au antrenat pe rând Chelsea începând din 1996, însă niciunul nu mai antrenase în prealabil o echipă britanică. Un motiv destul de serios sau de superstiţios pentru ca Dan Petrescu să refuze o altă ofertă din Anglia, în condiţiile în care adevăratul vis al fostului fundaş român este acela de a antrena cândva Chelsea, o grupare cu numele căreia şi-a botezat chiar şi o fetiţă.

Îmbucurător pentru Dan Petrescu este şi faptul că gruparea londoneză a mizat în trecut pe antrenori tineri, care nici nu antrenaseră până atunci (Gullit şi Vialli).

Astfel, după ce a făcut minuni cu Unirea Urziceni în Europa, Dan Petrescu a ales cea mai bună variantă de a-l impresiona pe patronul lui Chelsea fără să antreneze în Anglia: s-a dus în Rusia, unde fotbalul este urmărit cu interes de Roman Abramovici sau măcar de prietenii miliardarului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Petrescu Chelsea Londra
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close