Antena 3 CNN Sport Off Sport Disputa pentru insulele Diaoyu/Senkaku a ajuns şi în sport: China şi-a retras toţi jucătorii din Open-ul Japoniei la badminton

Disputa pentru insulele Diaoyu/Senkaku a ajuns şi în sport: China şi-a retras toţi jucătorii din Open-ul Japoniei la badminton

Disputa pentru insulele Diaoyu/Senkaku a ajuns şi în sport: China şi-a retras toţi jucătorii din Open-ul Japoniei la badminton
de M.T.    |    18 Sep 2012   •   11:54

China şi-a retras toţi jucătorii de badminton care urmau să participe la Open-ul Japoniei din această săptămână.

Anunţul a fost făcut de Federaţia Internaţională de Badminton şi are legătură cu disputa dintre cele două ţări privind insulele Diaoyu/Senkaku, care sunt controlate de Japonia, dar revendicate de China şi Taiwan.

„Confirmăm faptul că lotul chinez s-a retras de la Open-ul Japoniei. Este neplăcut, dar turneul va continua”, a declarat Thomas Lund, un oficial al Federaţiei Internaţionale, pentru AFP.

Open-ul Japoniei va începe marţi, iar organizatorii au fost nevoiţi să refacă tragerea la sorţi în turneele de simplu masculin, simplu feminin şi dublu masculin.

În condiţiile absenţei jucătorilor din China, cel mai sonor nume fiind Lin Dan, Lee Chong Wei din Malaysia devine principalul favorit la victoria finală.

×
Subiecte în articol: China japonia retragere
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close