Antena 3 CNN Sport Off Sport Doliu în sport. Un campion la sumo a murit la 37 de ani

Doliu în sport. Un campion la sumo a murit la 37 de ani

Doliu în sport. Un campion la sumo a murit la 37 de ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    31 Ian 2017   •   13:44

Luptătorul de sumo Tokitenku Yoshiaki, unul dintre numeroşii campioni ai acestui sport japonez născuţi în Mongolia, a încetat din viaţă marţi, la Tokyo, la vârsta de 37 ani, după o lungă luptă cu cancerul, a anunţat agenţia de presă mongolă Montsame. 

Tokitenku, al cărui nume real este Altangadasyn Khuchitbaatar, s-a văzut obligat să renunţe la sumo în 2016, când i-a fost detectată o leucemie în timp ce se afla sub tratament după o accidentare la coaste. 

”A fost un luptător respectat şi iubit de către mongoli şi de către pasionaţii de sumo din întreaga lume”, precizează Montsame. 

Federaţia japoneză de sumo şi-a exprimat la rândul ei tristeţea după moartea lui Tokitenku, a cărui carieră a început în urmă cu 14 ani. El a obţinut în total 548 de victorii cea mai importantă divizie din sumo-ul de sumo, ”Maakuchi”, ajungând până la titlul de ”komushubi”, în martie 2007. 

Mongolia, ţară în care luptele libere sunt un sport naţional, este o sursă inepuizabilă de practicanţi de sumo. De altfel, deţinătorul recordului de victorii şi de campioane câştigate în Japonia este Hakuho Sho, un luptător de sumă în vârstă de 31 ani, originar din capitala Mongoliei, Ulaanbataar. 

Puternica prezenţă mongolă în acest sport tradiţional nipon este demonstrată şi de faptul doar patru luptători, toţi de origine mongolă, au reuşit să ajungă la titlul de ”yokozuna” (mari maeştri), în cursul ultimului deceniu. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close