Antena 3 CNN Sport Off Sport Fostă cerşetoare în Bistriţa, acum CAMPIOANĂ MONDIALĂ la haltere. Vezi povestea tinerei sportive

Fostă cerşetoare în Bistriţa, acum CAMPIOANĂ MONDIALĂ la haltere. Vezi povestea tinerei sportive

Fostă cerşetoare în Bistriţa, acum CAMPIOANĂ MONDIALĂ la haltere. Vezi povestea tinerei sportive
Sursa foto: Foto: Antena 1
19 Sep 2012   •   20:50

Ieri cerşetoare, astăzi campioană! Este povestea tulburătoare a unei tinere halterofile, învăţată cu greutăţile vieţii de mică. Înainte să ajungă în sala de sport din Bistriţa şi să câştige medalia de aur la campionatul mondial de juniori, Monica Csengeri a trăit din mila oamenilor. A cerşit la colţul străzii.

S-a apucat de haltere la 12 ani, dar cu greutăţile era deja învăţată de mică, de acasă. Părinţii se chinuiau să o crească pe ea şi pe fraţii ei. Un antrenor din Bistriţa a descoperit-o întâmplător.

"Am încercat să o aduc la haltere din ziua respectivă. Nu a vrut şi între timp am găsit-o pe stradă, în Bistriţa, în centrul pietonal, unde cerşea. În fiecare zi îi dădeam câte 5-10 lei, ca să o aduc la sală, şi îi promiteam mai mult", a declarat prin telefon Adrian Chivu, antrenorul CSM Bistriţa care a descoperit-o.

Povestea tinerei a continuat precum în cărţi. Fata cu chică de băiat nu mai stă cu mâna întinsă la colţul străzii. Are în palmares 7 recorduri mondiale şi un bronz la europene. E campioană mondială de juniori. Părinţii au scăpat de grijă şi speră că într-o zi, când va putea, îi va ajuta.

Monica locuieşte în internatul clubului din Bistriţa. Acolo e casa ei şi acolo îşi va aduce medalia de aur pe care a câştigat-o ieri, la Kosice.
Şi odată cu medalia de la stilul smuls, la categoria 62 de kilograme, va primit şi o recompensă de 6.000 de lei din partea statului.





×
Subiecte în articol: campioana cersetoare
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close