Antena 3 CNN Sport Off Sport Gafele media la CM 2010: Reclame în loc de goluri şi o remarcă nazistă

Gafele media la CM 2010: Reclame în loc de goluri şi o remarcă nazistă

Gafele media la CM 2010: Reclame în loc de goluri şi o remarcă nazistă
14 Iun 2010   •   18:33

Gafele media domină începutul Cupei Mondiale din 2010. Tonul a fost dat de ITV HD1, care a ratat primul gol al Angliei la competiţia din Africa de Sud.

Era minutul patru al partidei dintre britanici şi SUA, iar ITV a considerat că este momentul potrivit pentru o reclamă. Steven Gerrard a fost însă la fel de grăbit cu înscrierea primului gol. Heskey a primit mingea cu spatele la poartă, a întors la Gerrard, iar căpitanul a intrat în careu şi a înscris cu un şut la colţul din dreapta. Anglia începea excelent meciul, dar telespectatorii ITV priveau momentul în reluare.

Iată şi o glumă realizată de fani pe internet, cu privire la modul în care ar fi fost transmisă finala CM 1966, câştigată de Anglia:




A doua gafă a mondialului a venit duminică seara, când Germania a demolat Australia cu 4-0. Muller-Hohenstein a comentat la pauză primele goluri ale Germaniei, alături de fostul portar Oliver Kahn, pentru postul ZDF. După ce l-a văzut pe Miroslav Klose înălţându-se peste Mark Schwarzer şi înscriind din centrarea lui Phillip Lahm, Muller-Hohenstein a descris reuşita ca fiind "innerer Reichsparteitag", ceea ce tradus înseamnă una "în interiorul Partidului Nazist".

Această frază a creat consternare în Germania şi a dat naştere unui val de mesaje către ZDF încă din repriza a doua. Expresia semnifică că "mă simt ca şi cum am fost la o adunare nazistă de partid la Nurnberg", însă are o conotaţie ironică în rândul populaţiei germane. Este greşit să o spui, mai ales pe un post de televiziune, însă este folosită în mod regulat pentru a exprima bucuria într-un mod mai ciudat, scrie Goal.com.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close