Antena 3 CNN Sport Off Sport Ilie Năstase, prezentat ca "ţigan" de o publicaţie sportivă din Italia

Ilie Năstase, prezentat ca "ţigan" de o publicaţie sportivă din Italia

Ilie Năstase, prezentat ca "ţigan" de o publicaţie sportivă din Italia
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Dec 2011   •   20:33

"Ţiganul Ilie Năstase". Aşa este prezentat tenismanul român într-un articol publicat pe un site din Italia. Puţin mai norocos a fost conaţionalul lui, Ion Ţiriac, pe care aceiaşi jurnaliştii din peninsulă l-au descris drept un comediant. N-ar fi vrut să jignească, ci să "alinte", a explicat autorul după ce a primit nenumărate critici la articol.

În urmă cu un an, tenismanul Ilie Năstase spunea că el nu a avut niciodată probleme din cauza ţării lui de obârşie. Până ieri, când numele lui a apărut într-un articol.

"La nivel internaţional, jucau ţiganul Ilie Năstase, celălalt histrion român Ion Ţiriac, Tom Okker, olandezul zburtor, Kodas, Rosenwal, Alexander, John Newcomb, Jimmy Connors", stă scris în articolul Mondosport.

În material se vorbeşte despre frumuseţea tenisului şi despre cum se juca acest sport în urmă cu ceva ani. Este semnat de un fost jucător italian, acum jurnalist, iar tonul folosit în articol este unul anecdotic.  

Câteva ore mai târziu jurnalistul a revenit cu o explicaţie.

Ilie Năstase a obţinut 57 de titluri în tenis şi a câştigat trofee la US Open dar şi Roland Garos. În ultimii ani el a fost ales alături de Nadia Comăneci şi Gheorghe Hagi, să reprezinte România în campaniile de promovare.

Incidentul vine la două luni după ce un moderator de radio a compus o melodie care îi viza pe românii din Italia, în care ţara noastră era numită Ţigania. Nu este însă pentru prima oară când suntem ironizaţi peste graniţă.

 


×
Subiecte în articol: Ion Tiriac Ilie Nastase articol presa
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close