Antena 3 CNN Sport Off Sport Ion Ţiriac vinde MADRID OPEN. Cât cere miliardarul pentru turneul de tenis de la Madrid

Ion Ţiriac vinde MADRID OPEN. Cât cere miliardarul pentru turneul de tenis de la Madrid

Ion Ţiriac vinde MADRID OPEN. Cât cere miliardarul pentru turneul de tenis de la Madrid
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Sep 2015   •   23:50

Fostul tenismen Ion Țiriac, considerat în prezent cel mai bogat român, se află în negocieri pentru a vinde turneul de tenis de la Madrid, care face parte din categoria ATP World Tour Masters, pentru o sumă de peste 200 milioane de euro, au declarat pentru Profit.ro mai multe surse.

În urmă cu câteva luni, Țiriac afirma că Madrid Open organizat anual în luna mai a generat în 2015 venituri totale care au depășit 200 de milioane de euro. El a precizat că turneul i-a adus în acest an un profit net de 35 de milioane euro.

Tot atunci, omul de afaceri a vorbit despre o posibilă vânzare a turneului, după ce ATP i-a cerut să crească premiile puse în joc la masculin cu circa 80%, de la aproape 4,2 milioane de dolari în prezent la 7,4 milioane dolari. La feminin premiile au totalizat aceeași sumă.

Madrid Open este unul dintre cele 9 turnee ATP World Tour Masters 1000, adică cele mai prestigioase turnee masculine după cele patru turnee Grand Slam.

Presa iberică a scris în urmă cu câțiva ani că afacerile lui Țiriac cu primăria Madridului au făcut obiectul unei anchete interne, bănuindu-se că el a fost favorizat de fosta conducere a orașului. Ancheta nu a dovedit însă nimic.

Acum 14 ani, Țiriac a convins primăria din Madrid să investească aproape 200 de milioane de euro pentru construcția Caja Magica, un complex sportiv care cuprinde și trei săli, de 12.500 de locuri, 3.500 de locuri și 2.500 de locuri, cu acoperiș retractabil.

Continuarea pe profit.ro

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close