Antena 3 CNN Sport Off Sport Jarmo Pitkanen, bărbatul care se îngraşă peste 40 de kilograme înainte de ultramaraton

Jarmo Pitkanen, bărbatul care se îngraşă peste 40 de kilograme înainte de ultramaraton

Jarmo Pitkanen, bărbatul care se îngraşă peste 40 de kilograme înainte de ultramaraton
de N.B.    |    24 Noi 2012   •   18:39

În timp ce majoritatea sportivilor ce concurează în curse de anduranţă încearcă să menţină grăsimea corpului la un nivel minim, finlandezul Jarmo Pitkanen s-a îngrăşat cu 45 de kilograme înainte de cursa de 240 de kilometri prin deşertul Sahara, scrie The Examiner.

Pitkanen, în vârstă de 31 de ani, a întreprins această acţiune pentru a demonstra că şi oamenii supraponderali pot concura în competiţii de anduranţă şi că poţi fi în formă chiar dacă eşti obez.

Jarmo, care admite că a avut dintotdeauna probleme cu luatul în greutate, şi-a făcut un obicei din a se îngrăşa înainte de cursele la care participă, pentru ca la sfârşitul lor să poată fi declarat obez din punct de vedere clinic.

În timpul curselor din Alaska şi Sahara, Pitkanen a trebuit să treacă peste o serie de accidentări la laba piciorului, pe care medicii le-au atribuit greutăţii în exces pe care o are de dus.

"Poate că leziunile au fost mai grave din cauza greutăţii mele, dar corpul uman este o maşină de vindecare incredibilă". a spus sportivul.

Medicii i-au recomandat să renunţe la practica de a pune greutate în plus înainte de curse sau la schimbările dese de dietă, însă acţiunile lui Jarmo ajută la schimbarea percepţiei că persoanele supraponderale nu pot fi sportivi buni, astfel că este decis să continue

×
Subiecte în articol: Sahara obezitate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close