Antena 3 CNN Sport Off Sport L-a ?pictat? pe Lewis Hamilton cu bucăţele de hârtie perforată

L-a ?pictat? pe Lewis Hamilton cu bucăţele de hârtie perforată

L-a ?pictat? pe Lewis Hamilton cu bucăţele de hârtie perforată
29 Oct 2008   •   23:07

Artista Nikki Douthwaite a creat un portret al lui Lewis Hamilton cu ajutorul tehnicii numite pointilism, prin care puncte de culoare se aplică pe pânză, iar ochiul privitorului percepe o imagine vibrantă. Cel puţin aşa a procedat pictorul Georges-Pierre Seurat în secolul 19, el crezând că ştiinţa percepţiei şi legile optice pot fi folosite pentru a crea un nou limbaj al artei bazat pe propriul set de elemente heuristice.
Douthwaite a apelat însă la un artificiu tehnic prin care a înlocuit punctele de vopsea colorată cu bucăţele de hârtie colorată obţinute cu ajutorul unui perforator. Un total de 250.000 de astfel de piese au fost folosite pentru a crea un portret de 1,5 /2,5 metri al pilotului de Formula 1.
Britanica Nikki, în vârstă de 34 de ani, a petrecut 12 săptămâni pentru a realiza opera, pe care a terminat-o astfel cu doar câteva zile înainte ca Hamilton să ia startul în ultima cursă a sezonului, Marele Premiu al Braziliei, unde ar putea cuceri şi titlul mondial.
De la distanţă, lucrarea pare să fie un tablou simplu al pilotului de Formula 1. Abia însă când te afli în apropierea lui poţi observa că este compus din mici bucăţi de hârtie colorată, rămăşiţe ale unui perforator, scrie The Daily Telegraph.
?Am fost la Marele Premiu al Marii Britanii cu câteva zile înainte să absolv Universitatea Metropolitană din Manchester şi atunci am decis ce voi face. Sunt un mare fan al Formulei 1 încă de pe vremea când eram copil şi mereu am susţinut echipa McLaren. Restul familiei mele este atrasă de fotbal, dar mie mereu mi-au plăcut maşinile rapide. Îmi plac bolizii şi îmi plac tacticile care sunt aplicate în curse?, a spus Nikki.
Foto: telegraph.co.uk
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lewis Hamilton Formula 1 McLaren Mercedes
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close