Antena 3 CNN Sport Off Sport Liderul islamiştilor din Caucaz îndeamnă la comiterea unor atacuri împotriva JO de la Soci

Liderul islamiştilor din Caucaz îndeamnă la comiterea unor atacuri împotriva JO de la Soci

Liderul islamiştilor din Caucaz îndeamnă la comiterea unor atacuri împotriva JO de la Soci
03 Iul 2013   •   11:14

Liderul islamiştilor din Caucazul rus, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a făcut apel la atacuri împotriva Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014, într-o înregistrare video difuzată miercuri, informează AFP.
   
Autorităţile ruse "vor organizarea Jocurilor Olimpice peste osemintele a numeroşi musulmani îngropaţi pe pământurile noastre, de-a lungul Mării Negre.

Trebuie să împiedicăm acest lucru prin toate mijloacele", a declarat Doku Umarov în această înregistrare video publicată pe site-ul kavkazcenter.com.

În mesajul filmat într-o pădure, Doku Umarov îi îndeamnă pe rebelii islamişti "din întreaga Rusie, să depună toate eforturile pentru a face să eşueze desfăşurarea acestor acestor dansuri satanice pe pământurile noastre şi pe osemintele strămoşilor noştri".
   
Este prima dacă când liderul islamiştilor din Caucaz ameninţă să comită atacuri împotriva JO de iarnă de la Soci, din februarie 2014.
   
Doku Umarov este liderul "Emiratului Caucazului", o mişcare islamistă clandestină apărută în timpul celor două războaie de independenţă din Cecenia şi care se află pe lista organzaţiilor teroriste a Statelor Unite.
   
Jocurile Olimpice de la Soci reprezintă un eveniment foarte important pentru preşedintele rus Vladimir Putin, care s-a folosit de întreaga sa influenţă pentru a obţine organizarea acestora.



×
Subiecte în articol: JO de la Soci
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close