Antena 3 CNN Sport Off Sport "Măcelarii" fotbalului: vedeţi cele mai dure cinci faulturi din istorie (VIDEO)

"Măcelarii" fotbalului: vedeţi cele mai dure cinci faulturi din istorie (VIDEO)

"Măcelarii" fotbalului: vedeţi cele mai dure cinci faulturi din istorie (VIDEO)
Sursa foto: fault fotbal
26 Feb 2009   •   12:24

Fotbalul a început ca un joc dur, bărbătesc, mai ales pentru că nu se putea altfel în condiţiile precare în care se juca în secolul al XIX-lea. Cu totate acestea, terenurile au sporit în calitate, la fel ca şi jocul, lucru care a permis apariţia spectacolului şi a jocului tehnic. Cu toate acestea, sunt şi jucători care mai au în sânge jocul bărbătesc chiar şi astăzi. Totuşi, pentru faulturile de mai jos şi cuvântul "bărbătesc" este mult prea blând.
Iosif Rotariu, fost jucător la Steaua, se poate "lăuda" că a fost victima unuia dintre cele mai violente faulturi din istorie, mai exact al cincilea. Măcelarul lui Rotariu a fost Graeme Souness, care a intrat cu talpa înainte pe coapsa românului, într-un meci din ediţia 1887-88 a Cupei Campionilor, în sferturile de finală. În mod ciudat, Souness nu şi-a asumat vinovăţia pentru fault, încercând chiar să se eschiveze de la "galbenul" primit, spunând că de fapt el fusese cel faultat.
Faultul este la minutul 1:58 al clipului.

Fostul mare fotbalist Maradona nu a fost doar maestru al balonului, ci şi ţintă preferată a atacurilor dure. În 1983, pe când juca pentru FC Barcelona, Maradona a luat parte la un meci extraordinar de dur, el însuşi fiind victima unui fault criminal al lui Andoni Goikoetxea, care l-a făcut pe "El Pibe D'oro" să lipsească mult de pe gazon. Evenimentul nu a fost deloc unul nefericit pentru autorul faultului, care îşi amintea cu plăcere că a pus în vitrină gheata cu care a intra tare la Maradona.

Roy Keane reuşeşte să ducă faultul la nivel de act planificat. Irlandezul legendar de la Manchester United a fost accidentat grav de Alf Inge - Haaland, care i-a rupt ligamentele de la genunchi şi nu a uitat acest lucru nici după câteva sezoane. Astfel, atunci când a avut ocazia, Keane l-a rupt şi el pe Haaland, după ce l-a atacat aplicându-i crampoanele direct pe genunchi. Irlandezul nu a făcut un secret din faptul că a căutat răzbunarea, accidentându-l intenţionat pe Haaland. În urma aceste intrări, victima faultului a trebuit să-şi încheie cariera de jucător.

Un fault asupra lui Neil Simpson, în urma căruia a ieşit mult timp din circuit.

Nici un fault nu a fost, însă, mai dur decât cel de al portarului german Harald Schumacher de la Cupa Mondială din 1982, când acesta l-a luat cu fulgi cu tot pe francezul Patrick Battiston. Germanul a ieşit din poartă şi a sărit când se apropia adversarul său, intrand în el ca trenul şi trimiţându-l în lumea viselor. Battiston a căzut inert pe teren, fără cunoştinţă. Până la urmă fotbalistul din Hexagon s-a trezit şi a trebuit să lipsească de pe teren pentru a se reface după leziunile pe care le-a suferit la coloana vertebrală. În plus, victima lui Scumacher a pierdut doi dinţi, potrivit Metro.co.uk.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fotbal
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close