Antena 3 CNN Sport Off Sport Documentul care îl poate salva pe Michel Platini

Documentul care îl poate salva pe Michel Platini

Documentul care îl poate salva pe Michel Platini
06 Dec 2015   •   15:39

Michel Platini, președintele UEFA, suspendat de Comisia de Etică a Federației Internaționale de Fotbal pentru o perioadă de 90 de zile din cauza unei plăți "suspecte" în valoare de 2 milioane de franci elvețieni, primită din partea lui Joseph Blatter, conducătorul FIFA, ar putea fi salvat de o notă internă a UEFA, veche de 17 ani, scrie Agerpres.

Anunțul a fost făcut de publicația franceză "Le Journal du Dimanche", care afirmă că a consultat un document de 23 de pagini ce evidențiază faptul că toți membrii biroului executiv al UEFA din 1998 erau, printre care se aflau și trei reprezentanți ai FIFA, erau la curent cu salariul de un milion de franci elvețieni pe an încasat de Platini pentru servicii de consultanță.

Documentul respectiv, care "seamănă cu o notă a unui serviciu de informații", potrivit săptămânalului francez, ar fi fost distribuită în cadrul Comitetului Executiv al UEFA de la Stockholm (Suedia), în urmă cu 17 ani, când forul fotbalistic european era condus de suedezul Lennart Johansson.

"Această piesă vine să demonstreze, spre deosebire de teza pe care se bazează acuzarea, că acordul lui Michel Platini cu FIFA nu avea niciun caracter ocult și că numeroase persoane, inclusiv de la UEFA și FIFA, erau la curent încă din 1998", a declarat unul dintre avocații președintelui UEFA, citat de "Le Journal du Dimanche".

Michel Platini, candidat la președinția FIFA, urmează să fie audiat de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial între 16 și 18 decembrie. Francezul va compărea în fața Camerei de judecată a Comisiei de Etică, după ce Camera de investigații a aceluiași for a solicitat suspendarea pe viață a președintelui UEFA din cauza plății controversate de 2 milioane de franci primită de la Joseph Blatter în 2011, pentru serviciile de consultanță oferite între 1999 și 2002.

×
Subiecte în articol: Michel Platini UEFA
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close