Antena 3 Sport Off Sport Mircea Lucescu: „Dacă turcii ar şti că înţeleg limba lor nu m-ar lăsa să trăiesc”

Mircea Lucescu: „Dacă turcii ar şti că înţeleg limba lor nu m-ar lăsa să trăiesc”

06 Noi 2017   •   08:55
Mircea Lucescu: „Dacă turcii ar şti că înţeleg limba lor nu m-ar lăsa să trăiesc”
Sursa foto: Foto: Facebook/Lucescu Mircea

Antrenorul român Mircea Lucescu a vorbit despre problemele pe care are în  campionatul Turciei care foloseşte mai mulţi străini decât orice altă competiţie internă din Europa: peste 65%.

„Vom limita numărul străinilor care să activeze în campionatul intern din Turcia. În ţările din est nu poţi face faţă fără jucători străini. Şi apoi la diviziile de juniori este cu totul altă problemă. Băieţii tineri care activează în acest campionat pleacă peste hotare prea devreme. Apoi nu joacă şi cum să-l aduc la naţională dacă nu are meciuri în picioare? Spre exemplu, Calhanoglu a avut o problemă până în vară, până la alegerea postului potrivit, până la alegerea numărului 10: el este un număr 8, dar voi, italienii, când vedeţi un număr 10 vă aşteptaţi întotdeauna la Platini.

Îmi amintesc că vorbeaţi despre Del Piero că este un număr 9 şi jumătate, să nu mai vorbim de Hakan... El a fost perfect pentru campionatul german, unde exploata spaţii mari, dar în Italia nu avea jocul lui, nu reuşea să inventeze. Dar avea calitate, clar. Şi cu siguranţă nu ajungea să-şi ajute echipa. Problema cu jucătorii convocaţi la echipa naţională este că nu ai timp să lucrezi cu ei, trebuie să găseşti un grup de fotbalişti obişnuiţi să joace pentru a câştiga”, a spus Lucescu, într-un interviu acordat cotidianului italian Gazzetta dello Sport, potrivit digisport.ro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close