Antena 3 CNN Sport Off Sport Prima femeie antrenor din istoria fotbalului britanic, Donna Powell, debutează cu scandal

Prima femeie antrenor din istoria fotbalului britanic, Donna Powell, debutează cu scandal

Prima femeie antrenor din istoria fotbalului britanic, Donna Powell, debutează cu scandal
Sursa foto: fotbal
20 Feb 2009   •   15:02

Donna Powell, o britanică de 27 de ani, este prima femeie care a antrenat vreodată o echipă de fotbal de băieţi, profesionistă sau semiprofesionistă. Premiera se înregistrează la 150 de ani de la primele meciuri oficiale jucate pe insula britanică şi nu se întâmplă fără scandalul aferent. Adversarii din liga a şasea sunt scandalizaţi de felul în care tânăra a fost numită, adică în urma unei licitaţii pentru postul de manager al echipei Fisher Athletic.
Clubul la care Powell a devenit manager activează în a şasea ligă engleză şi traversează o perioadă cu grave probleme financiare şi sportive. Acestea i-au determinat să conducătorii grupării din Londra să găsească o soluţie unică de a găsi un nou antrenor principal. Fisher Athetic a organizat, astfel, o licitaţie, antrenor urmând să devină aspirantul care ar fi oferit cea mai mare sumă pentru a o investi la club cumpărându-şi, practic, postul, conform prosport.ro. Ofertele nu s-au lăsat aşteptate, dar conducătorii clubului au avut parte de o surpriză mare când au văzut că iniţiativa lor a dus la un câştigător de sex feminin. Donna Powell bătuse toţi ceilalţi candidaţi cu cele 500 de lire sterline pe care le oferise şi devenea noul antrenor al echipei.
Primii adversari ai celor de la Fisher Athletic, Eastleigh Hampshire, au protestat, însă, imediat. Oficialii clubului au declarat că noul club al tinerei antrenoare îşi bate joc de seriozitatea ligii în care evoluează prin felul în care îşi desemnează echipa tehnică.
"Fisher au vândut postul de manager pentru 500 de lire sterline şi acest lucru dezonorează liga în care evoluăm. Aceasta e o ligă serioasă şi profesionistă, nu ţinta ironiilor şi nu cred că este potrivit ce au făcut ei", a tunat David Malone, directorul sportiv al Eastleigh, potrivit Daily Mirror.
Powell a condus deja echipa în meciul cu Eastleigh, pierdut, nemeritat consideră presa britanică, scor 1-2. Femeia, care deţine insigne de antrenorat de nivelul 1 şi 2, a declarat că va schimba stilul de joc al echipei pentru a putea pune capăt şirului interminabil de înfârngeri înregistrat de Fisher, se arată în sursa citată .
Fisher Athetic evoluează într-o ligă care se numeşte Blue Square Conference South şi se află cu două trepte sub ultimul nivel care este în totalitate profesionist, League Two.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close