Antena 3 CNN Sport Off Sport Protest la criză: Jucătorii Boliviei au demisionat de la echipa naţională

Protest la criză: Jucătorii Boliviei au demisionat de la echipa naţională

Protest la criză: Jucătorii Boliviei au demisionat de la echipa naţională
Sursa foto: bolivia fotbal
16 Sep 2009   •   15:23

Jucătorii Boliviei au demisionat de la echipa naţională de fotbal şi cer reforme din partea federaţiei şi guvernului, a anunţat sindicatul fotbaliştilor, Fabol.
Această iniţiativă ar putea lăsa Bolivia fără o echipă care să joace cu Brazilia, acasă, şi în deplasarea din Peri pentru calificările la Cupa Mondială, luna viitoare. Cu toate acestea, întâlnirile nu mai au miză, atâta vreme cât Brazilia este calificată, iar Bolivia şi Peru sunt eliminate.


"Fotbalul bolivian este în mare criză şi atâta timp cât sugestiile noastre nu sunt luate în considerare şi nu sunt implementate, fotbaliştii profestionişti demisionează pe termen nelimitat de la echipa naţională," arată Fabol .

Preşedintele bolivian Evo Morales a propus săptămâna trecută ca statul să preia conducerea acestui sport din cauza rezultatelor slabe ale echipei naţionale.

Boliva este penultima clasată în grupa de 10 echipe sud americane, cu 10 puncte după 16 meciuri.

Sindicatul doreşte ca sportul să fie huvernat de un singur organism executiv, în care ?actorii reali din fotbal, jucătorii, antrenorii şi arbitrii? să aibă aceaşi putere, iar guvernul să acorde mai mulţi bani fotbalului.

Fotbalul bolivian este condus de trei entităţi seprate: federaţia, şi asociaţiile de ligă şi naţionale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bolivia evo morales
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close