Antena 3 CNN Sport Off Sport Telenovela Arenei Naţionale se încheie. "Este o chestiune de zile"

Telenovela Arenei Naţionale se încheie. "Este o chestiune de zile"

Telenovela Arenei Naţionale se încheie. "Este o chestiune de zile"
14 Mar 2016   •   14:50

Deschiderea stadionului Național Arena este o chestiune de câteva zile, a afirmat, luni, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, care a adăugat că următorul pas va fi rentabilizarea managementului stadionului, scrie Agerpres.

"Este o chestiune de zile de a deschide stadionul Național Arena, în condiții legale. (...) Îi mulțumesc domnului Dîncu pentru că, în final, a înțeles că singura metodă — ce e drept, mai lungă — este aceea de a respecta legea. Avem informația că s-a semnat raportul de către Consiliul Tehnic Permanent și că în cursul zilei de azi am avea și fizic agrementul, în care materialul cu care este acoperit stadionul este încadrat în clasa B. Dacă astăzi avem agrementul fizic, îl depunem tot astăzi la ISU, unde am înțeles că e o simplă formalitate și că vom obține în cel mai scurt timp autorizația de securitate la incendiu", a declarat primarul general, la sediul PMB.

El a adăugat că următorul pas este rentabilizarea managementului, în contextul în care anual se pierd două milioane de lei din cauza lipsei de eficiență în domeniu.

"Următorul pas este acela de a rentabiliza managementul stadionului. Anual se pierd două milioane de lei pentru că nu se face un management performant. Ca o mică paranteză: rentabilitatea aceasta este și în funcție de performanțele fotbalului românesc. În cel mai scurt timp sper să venim în fața dvs și cu acea autorizație de securitate la incendiu, să redeschidem stadionul în condiții de siguranță", a afirmat Răzvan Sava.

Primarul a precizat că redeschiderea stadionului a reprezentat o prioritate pentru el, de la preluarea mandatului de edil general interimar al Capitalei.

"Am intrat în mandat în decembrie 2015. Când am preluat acest mandat stadionul era deja închis de ISU, pentru că nu respecta condițiile de legalitate. Nu avea autorizația de securitate la incendiu. Chiar din primele zile am depus toate eforturile pentru a redeschide acest stadion în condiții legale, de a obține autorizația de siguranță la incendiu", a spus Sava.

Anterior, primarul Răzvan Sava anunța, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că PMB a primit agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării transmise, însoțită de expertiza laboratorului din Italia, precizând că este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că se poate intra în legalitate cu Arena Națională.

×
Subiecte în articol: Arena Nationala Răzvan Sava
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close