Antena 3 CNN Sport Off Sport România încă nu şi-a depus candidatura pentru organizarea Universiadei de Vară din 2021

România încă nu şi-a depus candidatura pentru organizarea Universiadei de Vară din 2021

România încă nu şi-a depus candidatura pentru organizarea Universiadei de Vară din 2021
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Apr 2015   •   19:29

Joi 30 aprilie este ultima zi în care România mai poate depune scrisoarea de intenţie şi taxa de înscriere de 10.000 de euro pentru a candida la organizarea Universiadei de Vară din 2021, anunţă pagina de Facebook a acestei iniţiative, informează Agerpres.
 
România este singura ţară care a primit o amânare de 30 de zile pentru depunerea candidaturii din partea Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU). În acest moment, proiectul Universiadei mai are nevoie doar de semnătura Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu.

Asociaţiile ''Student Sport România'' şi ''Vasile Tomoiagă'', iniţiatoarele proiectului ''Universiada de Vară 2021 în România', au solicitat o poziţie oficială din partea Ministerului Educaţiei, printr-o cerere depusă pe 30 martie. Până acum instituţia nu a trimis niciun răspuns, deşi termenul legal era de 30 de zile de la data înregistrării solicitării, precizează comunicatul.

Federaţia Sportului Școlar şi Universitar (FSSU), instituţia care trebuie să trimită scrisoarea de intenţie la FISU, nu a luat nicio poziţie oficială referitoare la proiectul Universiadei, deși Claudia Georgescu, directorul FSSU, a fost prezentă la conferinţa de lansare a proiectului, în 10 martie, mai menționează comunicatul.

Asociațiile ''Student Sport România'' și ''Vasile Tomoiagă'' au iniţiat proiectul Universiadei în septembrie 2014 și au realizat un memorandum, o analiză de impact și un studiu de oportunitate privind infrastructura sportivă, hotelieră şi sanitară necesară organizării acestui eveniment. Documentele au fost trimise parlamentarilor României și au fost prezentate în dezbateri publice la Cluj-Napoca, Iași și București, precum și la numeroase emisiuni TV şi în presă.

Iniţiatorii proiectului au obţinut susținerea Președinției României, a Primăriei Municipiului București, a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a principalelor federaţii sportive naționale. Proiectul este susținut și de mari sportivi ai României, precum și de numeroase organizații școlare, universitare şi de tineret, de diverși întreprinzători români și de o parte importantă a mediului de afaceri din România.

''Aceasta este o șansă unică pentru România. Dacă pierdem această ocazie, ratăm șansa unor investiții majore care pot veni în următorii ani și a unei impulsionări importante a turismului românesc. Proiectul Universiadei are susținerea societății civile, a mediului de afaceri și a marilor sportivi ai României. Credem că România este pregătită să organizeze acest eveniment și acum este momentul potrivit să repunem țara noastră pe harta sportului de performanță'', a declarat Adrian Socaciu, fondatorul Asociației ''Student Sport România''.

Candidatura a fost lansată oficial în data de 10 martie, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele României, Klaus Iohannis, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, ministrul Educaţiei şi Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, secretarul general al Federației Internaționale a Sportului Universitar (FISU), Eric Saintrond, etc. Gazda Universiadei de vară din 2021 va fi aleasă în luna noiembrie 2015.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close