Antena 3 CNN Sport Off Sport S-a încheiat cercetarea judecătorească în cazul uciderii suporterului dinamovist. Afirmații halucinante ale avocaților

S-a încheiat cercetarea judecătorească în cazul uciderii suporterului dinamovist. Afirmații halucinante ale avocaților

S-a încheiat cercetarea judecătorească în cazul uciderii suporterului dinamovist. Afirmații halucinante ale avocaților
02 Mai 2017   •   15:52

Astăzi a avut loc ultimul termen în procesul în care Alexandru Badea este acuzat că l-a ucis pe Adrian Daniel Matei, 18 ani, suporter dinamovist, pe 20 august 2016, după un meci Steaua - Dinamo, scrie GSP.

Astăzi s-a încheiat faza de cercetare judecătorească și au fost audiați o mătușă, sora tatălui lui Bubu, și soțul acesteia. Cei doi au spus că "Părinții se duc în fiecare zi la cimitir și sunt devastați. Toată familia este distrusă. Matei era singurul copil".

După audierile martorilor, procurorul a cerut o pedeapsă de 20 de ani, pedeapsa maximă, pentru Alexandru Badea, acuzat de ucidere. Pentru Ionuț Pătrașcu, acuzat de tălhărie calificată și considerat că a fost elementul care a dus la omorul dinamovistului, s-a cerut o pedeapsă de 5 ani.

În ultimul cuvânt, avocatul lui Badea a declarat că "Nu există probabilitate clară, dincolo de orice îndoială, că fapta a fost săvârșită de către clientul meu. Noi cerem achitarea. Este probabil ca Pătrașcu să fi fost cel care a dat lovitura care a cauzat decesul. Dar dacă veți considecar că este vinovat, vă rog să îi acordați circumstanțe atenuante, de o treime din pedeapsă. El s-a prezentat singur la organele de cercetare pentru aflarea adevarului".

Badea este încadrat la omor simplu, iar pedeapsa este între 10 și 20 de ani. Dacă ar primi circumstanțe atenuante, ar face între 7 și 13 ani.

Avocatul lui Pătrașcu a cerut pedeapsa minimă pentru clientul său. "Ce câștigă societatea dacă cei doi stau închiși până îi uită Dumnezeu? Credeți că se vor îndrepta? Poate vor învața ceva ce nu știu. Cunoaștem toți sistemul penitenciarelor din România", a spus avocatul.

Mai mult, AICI

×
Subiecte în articol: cercetare penala Dinamo
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close