Antena 3 CNN Sport Off Sport Serena Williams, ''nerăbdătoare'' să revină în circuitul WTA, după ce va naşte

Serena Williams, ''nerăbdătoare'' să revină în circuitul WTA, după ce va naşte

Serena Williams, ''nerăbdătoare'' să revină în circuitul WTA, după ce va naşte
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
21 Apr 2017   •   17:11

Serena Williams este ''nerăbdătoare'' să revină anul viitor în circuitul WTA după ce va naşte, dar nu se ştie exact când va putea juca din nou. Dacă participarea sa la Openul Australiei din ianuarie pare compromisă, o revenire la Roland Garros în 2018 este posibilă, potrivit medicilor întrebaţi de AFP. 

Vedeta americană este însărcinată în 20 de săptămâni, dacă este să credem selfie-ul postat miercuri pe Snapchat, şi ar trebui deci să nască în timpul US Open, înainte să împlinească 36 de ani (pe 26 septembrie). 

''Să spună când va reveni cu precizie nu este ceva ce o preocupă în acest moment. Însă ea nu vrea să se oprească aici'', asigură antrenorul Patrick Mouratoglou, citat de AFP. 

''La un Mare Şlem, o revenire la Roland Garros, în mai-iunie, este posibilă'', a spus la rândul ei Stephanie Nguyen, medic la Insep (Institutul naţional de sport şi performanţă) şi membru al staff-ului echipei de Fed Cup a Franţei. 

''Durata recuperării va depinde de cum va naşte, dacă va lua sau nu mult în greutate'', a adăugat medicul. 

La rândul ei, Carole Maître, ginecolog la Insep, crede că este nevoie de ''cel puţin şase luni'' între naştere şi reluarea competiţiei. 

Americanca ar putea relua jogging-ul după trei luni, însă antrenamentul cu racheta, doar după circa trei luni. 

De exemplu, Victoria Azarenka, jucătoarea de tenis din Belarus care a născut un băieţel pe 20 decembrie, nu va reveni în circuit înainte de turneul de la Stanford, la sfârşitul lunii iulie, adică după şapte luni de la naştere. Ea va împlini anul acesta 28 de ani. 

În 2008, la 18 luni după ce a născut-o pe fiica sa, jucătoarea belgiană Kim Clijsters a avut o revenire câştigătoare, la 26 de ani devenind la US Open prima mamă care câştigă un titlu major, după campioana australiană Evonne Goolagong în 1980. 

Margaret Court-Smith, jucătoarea cea mai titrată din toate timpurile în turneele de Mare Şlem (24 de trofee), pe care Serena Williams speră să o depăşească, avea 29 de ani când a născut primul său copil, în 1972. Ea s-a impus anul următor la Melbourne, Roland Garros şi New York. 

Serena va avea însă şapte ani în plus... ''Văzând condiţia sa fizică, nivelul de joc, vârsta nu va fi un inconvenient'', crede Carole Maître. 

Totul va depinde de eforturile făcute înainte şi după naştere. ''Ea va trebui să menţină o activitate fizică, însă compatibilă cu sarcina, concentrându-se de exemplu pe înot, să-şi reevalueze alimentaţia în raport cu consumul de energie care va fi obligatoriu redus'', explică medicul ginecolog. 

''Voinţa sa'' va fi de asemenea un factor determinant. A bate recordul lui Margaret Court-Smith, de care o desparte un singur titlu, rămâne unul din obiectivele Serenei, subliniază Patrick Mouratoglou. ''Ea a câştigat ultimul Australian Open, va redeveni probabil nr. 1 mondial săptămâna viitoare şi simte că încă poate să domine tenisul'', a adăugat antrenorul francez. 

''Dacă cineva poate reuşi aşa ceva, doar ea este'', a spus la rândul său nr. 1 mondial, Andy Murray. 

Jucătoarea americană a avut deja o revenire, după accidentări, dar mai ales după o embolie pulmonară în 2011, care a ţinut-o departe de terenurile de tenis timp de aproape un an. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Serena Williams
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close