Antena 3 CNN Sport Off Sport Simona Halep, ELOGIATĂ de presa străină: "SPECTACULOASĂ", "regina Indian Wells", cuceritoarea Californiei

Simona Halep, ELOGIATĂ de presa străină: "SPECTACULOASĂ", "regina Indian Wells", cuceritoarea Californiei

Simona Halep, ELOGIATĂ de presa străină: "SPECTACULOASĂ", "regina Indian Wells", cuceritoarea Californiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Mar 2015   •   08:30
Presa internaţională a notat, duminică seară, după ce jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a câştigat turneul de la Indian Wells, cel mai important titlu din cariera sa, că românca a arătat tenacitate şi a fost spectaculoasă în finala cu Jelena Jankovici.
 
"Halep a câştigat cel mai important titlu la Indian Wells", a notat wtatennis.com, menţionând că lucrurile nu arătau prea bine pentru româncă la începutul finalei, dar constănţeanca nu a renunţat şi s-a impus în faţa Jelenei Jankovici.
 
"Halep câştigă cel mai important titlu din carieră", a notat şi site-ul oficial al competiţiei. "Are logică faptul că Simona Halep a trebuit să joace trei seturi pentru a câştiga primul ei titlu BNP Paribas Open. Trecând peste o aparentă accidentare la picior, un serviciu defectuos şi o fostă campioană, Halep a revenit după ce a pierdut primul set şi a învins-o pe câştigătoarea din 2010, Jelena Jankovici, scor 2-6, 7-5, 6-4, cu o evoluţie curajoasă", se menţionează pe site-ul bnpparibasopen.com.
 
BBC.com scrie că Simona Halep a învins-o pe Jelena Jankovici "într-o finală captivantă", iar cotidianul L'Equipe a notat că Halep "a ştiut să profite de fragilitatea" Jelenei Jankovici după ce a fost condusă de aceasta cu 6-2, 5-4 şi a obţinut cel mai important titlu din carieră. Jurnalul a menţionat că Jankovici s-a lăsat copleşită de emoţii, deşi conducea şi Simona Halep avea probleme la piciorul drept. "Românca, departe de cel mai bun nivel al său pe durata a trei sferturi din finală, s-a ambiţionat, strigând din ce în ce mai tare, şi câştigând ghemurile. O tenacitate care o va duce luni pe primul loc în ierarhia ", precizează L'Equipe.
 
"Halep, spectaculoasă în faţa lui Jankovici", a notat tvasports.ca. "Simona Halep a revenit după un prim set dificil şi a învins-o pe Jelena Jankovici în finala turneului de la Indian Wells", adaugă sursa citată.
 
"Halep, campioană la Indian Wells", a titrat Mundo Deportivo, iar jurnalul Sport a notat că Simona Halep a câştigat turneul de la Indian Wells impunându-se într-o finală "lungă şi intensă" cu Jelena Jankovici. 
 
"Revenire a lui Halep, Jankovici k.o.", a notat Gazzetta dello Sport, în timp ce site-ul tenniscircus.com a intitulat articolul referitor la performanţa sportivei române: "Halep cucereşte California". "Jankovici a pierdut finala după ce a avut posibilitatea să o termine lejer în două seturi. Un lucru este cert: frumoasa Jelena nu va dormi în această noapte", notează tenniscircus.com.
 
"Maraton câştigat de Simona Halep", a scris olimpiazzurra.com, iar livetennis.it a menţionat că finala a fost "plină de emoţii". 
 
"Simona Halep îi succede Flaviei Pennetta, este regina Indian Wells", a notat şi La Repubblica.
 
Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a câştigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în faţa sportivei sârbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA.
 
Finala a durat două ore şi 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezenţă în finala unei competiţii Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în faţa Mariei Şarapova.
 
Simona Halep a jucat 17 finale în carieră. Ea a mai câştigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.
 
Halep, 23 de ani, a mai disputat şase finale, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.
 
Săptămâna viitoare, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, fiind a treia favorită după Serena Williams, locul 1 WTA, şi Maria Şarapova, locul 2 WTA. Meciurile din această fază încep miercuri.

×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close