Antena 3 CNN Sport Off Sport Tactica viitorului, "formaţia ţestoasă", folosită în meciuri de tineret din Germania (VIDEO)

Tactica viitorului, "formaţia ţestoasă", folosită în meciuri de tineret din Germania (VIDEO)

Tactica viitorului, "formaţia ţestoasă", folosită în meciuri de tineret din Germania (VIDEO)
Sursa foto: formatia testoasa
16 Apr 2010   •   14:57

O echipă de tineret din Germania şi-a propus să reinventeze fotbalul şi a pus în practică una dintre cele mai ciudate tactici văzute în forbal. Chiar la startul partidei, un jucător a fost înconjurat de ceilalţi şi protejat de adversari. Nu le-a reuşit totuşi şi au pierdut mingea, acordând chiar un fault echipei adverse.
Cine s-ar putea gândi vreodată ca toţi jucătorii unei echipe să îşi părăsească postul şi să alerge în jurul altuia, care avansează cu mingea spre careul advers, preferabil nestingherit? În mod evident, ingeniozitatea germană a fost cea care a dat naştere şi acestei idei. Inspiraţia a venit, probabil, dintr-o tactică militară a romanilor antici, numită "formaţia ţestoasă", sau "testudo". Soldaţii care o puneau în aplicare se strângeau într-un grup compact, se protejau cu scuturile şi avansau fără să poată fi opriţi către adversari. La fotbal nu a mers, însă, iar arbitrul a fluierat obstrucţie, punând capăt unei faze de atac care s-a dovedit penibilă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania fotbal atac
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close