Antena 3 CNN Sport Off Sport Ţeapa perfectă. Un amator francez şi-a "fabricat" un trecut la PSG şi a fost luat de ŢSKA Sofia

Ţeapa perfectă. Un amator francez şi-a "fabricat" un trecut la PSG şi a fost luat de ŢSKA Sofia

Ţeapa perfectă. Un amator francez şi-a "fabricat" un trecut la PSG şi a fost luat de ŢSKA Sofia
Sursa foto: Gregory Akcelrod
11 Mar 2010   •   13:10

Gregory Akcelrod nu este în nici un caz un nume cunoscut în fotbal. Acest lucru l-a făcut pe francezul de 27 de ani să se gândească să îşi manipuleze trecutul după bunul plac şi să păcălească, apoi, o echipă cu nume pentru a-i oferi un contract de joc. Cei care au luat "momeala" au fost bulgarii de la ŢSKA Sofia, care l-au angajat crezând că au transferat un fost excelent mijlocaş al echipelor Paris Saint Germain şi River Plate.
Un Curriculum Vitae nu este foarte greu greu de falsificat, dar este mult mai dificit de verificat. Atunci când un jucător pus pe păcăleli îşi mai şi produce dovezi pentru trecutul fals, "dezastrul" este foarte aproape. Aşa a făcut şi Akcelrod, care i-a făcut de râs pe cei de la ŢSKA cum nimeni n-a mai reuşit vreodată.
Un veritabil anonim, fotbalistul de 27 de ani a fost ajutat de mai mulţi prieteni şi a reuşit să facă pe Internet ceea ce nu reuşise pe teren. A produs diverse ştiri fictive, şi-a modificat site-ul personal şi a postat filmuleţe şi poze contrafăcute, toate acestea pentru a crea impresia că a jucat la PSG şi la River Plate. Mai mult, el a dat şi un interviu pentru un prieten, presupus jurnalist, şi l-a postat pe Internet. Odată asigurat CV-ul convingător, a pornit să-şi caute echipă, începând în Serie A, la Cagliari. Nu a fost păstrat în lot din cauza calităţilor slabe, dar a captat atenţia publicaţiei Gazzetta dello Sport, care a anunţat venirea în Italia a fostului "jucător al lui PSG".
După acest prim eşec, şi-a încercat norocul într-o zonă mai cenuşie a continentului, unde grija pentru informaţii nu este atât de mare. A mers cu CV-ul la poarta celor de la ŢSKA Sofia în vara lui 2009 şi, incredibil, bulgarii chiar l-au angajat! Dacă un suporteri al bulgarilor, mai curios din fire, nu ar fi cercetat pe Internet până când a descoperit adevărul, probabil că jucătorul ar fi fost angajat şi acum la clubul din Sofia. Când au aflat pe cine angajaseră, bulgarii l-au concediat imediat pe Gregory Akcelrod, prea târziu pentru a mai salva imaginea conducerii care se va putea lăuda, mereu, că a promovat un amator în fotbalul mare la 27 de ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: TSKA Sofia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close