Antena 3 CNN Sport Off Sport Ticu de la Mica. Povestea unui suporter neobișnuit la miracolul cu Polonia

Ticu de la Mica. Povestea unui suporter neobișnuit la miracolul cu Polonia

Ticu de la Mica. Povestea unui suporter neobișnuit la miracolul cu Polonia
07 Noi 2016   •   15:14

Condusă de un antrenor catalan, Xavi Pascual, naționala de handbal masculin a României a învins Polonia, duminică seară, în preliminariile Campionatului European din 2018: 28-23, scrie PressOne.

E un mic miracol, dacă ținem cont de faptul că, în 2015, adversarii au obținut bronzul la Mondiale, iar în acest, locul al patrulea la Jocurile Olimpice de la Rio. În schimb, ultima performanță a handbalului masculin românesc datează din 1990.

Victoria a produs jubilație în Polivalenta clujeană, iar fotoreporterul Dan Bodea (Transilvania Reporter) a surprins imaginea zilei.

Un preot salută cu pumnul strâns paradele lui Mihai Popescu, poreclit Popeye Marinarul, portarul care ne-a ținut în joc cu 15 intervenții salvatoare.

Părintele Marius Moldovan - acesta e numele său - slujește în Ticu, sat din comuna Aghireșu aflat în Protopopiatul Huedin. Are 170 de enoriași, dintre care 60 de etnie romă, în cea mai săracă parohie din Episcopia Clujului, după spusele sale.

Are 49 de ani și e un om relaxat. Râde mult și spune că emoția pe care i-o furnizează sportul nu o găsește altundeva. Cu Norvegia, la handbal feminin, a stat chiar în galerie.

Pe vremuri, Marius Moldovan iubea și fotbalul, mai ales echipele studențești "U" Cluj și Universitatea Craiova, "dar undeva s-a creat o ruptură și o dezamăgire".

Citește povestea părintelui Marius Moldovan pe PressOne

×
Subiecte în articol: preot Cluj
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close