Antena 3 CNN Sport Off Sport Trofeul obţinut de primul câştigător al maratonului la JO, scos la licitaţie în Londra. Statul elen nu şi-l permite

Trofeul obţinut de primul câştigător al maratonului la JO, scos la licitaţie în Londra. Statul elen nu şi-l permite

Trofeul obţinut de primul câştigător al maratonului la JO, scos la licitaţie în Londra. Statul elen nu şi-l permite
Sursa foto: Foto: scoopworks.nl
09 Mar 2012   •   23:28

Trofeul câştigat de grecul Spyridon Louis la maratonul primei ediţii a Jocurilor Olimpice din era modernă va fi scos la licitaţie de urmaşii sportivului, a anunţat, vineri, presa elenă, citată de AFP.
   
Cupa de argint de 15 cm nu va mai trece "din mână în mână, din generaţie în generaţie" aşa cum s-a întâmplat după victoria lui Spyridon (sau Spyros) Louis, la 29 martie 1896, a explicat pentru cotidianul Ta Nea nepotul său, care are acelaşi nume ca ilustrul său predecesor.
   
Trofeul va fi scos la licitaţie la 18 aprilie, la casa Christie's din Londra, în cadrul unei vânzări de obiecte olimpice, cu trei luni înainte de JO din capitala britanică, susţine cotidianul Kathimerini.
   
"Este timpul să privim spre viitor, nu spre trecut. Am doi copii şi lucrul cel mai important este să le asigur viitorul. O cupă nu poate fi tăiată în două", a explicat pensionarul de 71 de ani. El speră să obţină din vânzare între 143.000 şi 190.000 de euro.
   
Louis a mai spus că a luat decizia de a vinde trofeul în urmă cu doi ani şi l-a propus statului grec, la un preţ mai mic decât era estimat, dar nu a avut succes din lipsă de buget.
   
Modest agricultor în apropiere de Atena, Spyridon Louis a devenit erou naţional după ce a câştigat maratonul în două ore, 58 de minute şi 50 de secunde.
   

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close