Antena 3 CNN Sport Off Sport Un fotbalist grec s-a mutat la o echipă din a cincea divizie din Germania, pentru a fi alături de fiul său bolnav

Un fotbalist grec s-a mutat la o echipă din a cincea divizie din Germania, pentru a fi alături de fiul său bolnav

Un fotbalist grec s-a mutat la o echipă din a cincea divizie din Germania, pentru a fi alături de fiul său bolnav
Sursa foto: Foto: photo-dictionary.com
09 Mar 2013   •   11:00

Un jucător din campionatul Greciei a plecat de la formaţia Levadiakos în a cincea divizie din Germania, pentru a fi alături de băieţelul lui grav bolnav, care primeşte îngrijiri într-un spital din Uerdingen, a anunţat publicaţia Goal News, citată de AFP. 
   
"Singurul lucru care contează este fiul meu. Dar nu am venit în Germania să nu mai joc deloc. Am venit aici să fiu aproape de copilul meu", a declarat Giannis Alexiou, un fundaş de 28 de ani, titular la echipa Levadeiakos.
   
Fiul lui Alexiou, Thanos, suferă din naştere de o maladie rară la plămâni (hiperoxaluria tip 1) şi a fost internat într-un spital pentru copii din Atena. Însă, în pofida lunilor de tratament de la Atena şi apoi la Salonic, starea copilului nu s-a îmbunătăţit, singura speranţă de supravieţuire fiind internarea într-un spital din Germania.
   
Afectat de criza economică din Grecia, clubul i-a propus lui Alexiou o scădere a salariului cu 30 la sută şi nu a putut onora promisiunea de a plăti cheltuielile medicale de 25.000 de euro.
   
Însă, Liga de fotbal din Grecia, dar şi Asociaţia Jucătorilor Profesionişti l-au asigurat pe Alexiou că se vor ocupa de cheltuieli. De asemenea, preşedintele KFC Uerdingen, Lakis Kourkoudialos, i-a propus să se ocupe de cheltuielile medicale.
   
"Mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat", a declarat Giannis Alexiou.

×
Subiecte în articol: fotbalist Grecia Germania copil bolnav
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close