Antena 3 CNN Sport Off Sport Un specialist explică ce se întâmplă de fapt cu Michael Schumacher: „El nu mai e de mult în comă!“

Un specialist explică ce se întâmplă de fapt cu Michael Schumacher: „El nu mai e de mult în comă!“

Un specialist explică ce se întâmplă de fapt cu Michael Schumacher: „El nu mai e de mult în comă!“
30 Iul 2018   •   08:57

Michael Schumacher, în vârstă de 49 de ani, de şapte ori campion în F1, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, in finalul anului 2013, iar de atunci tot încearcă să îşi revină.

După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialişti în neurologie, iar în prezent se află la locuinţa sa din Elveţia. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puţine informaţii prinvind starea de sănătate a fostului pilot, scrie adevarul.ro.

"Din punct de vedere medical, Michael Schumacher nu mai este de mult în comă. Coma durează câteva zile sau câteva săptămâni. Recuperarea după comă trebuie să fie într-un timp relativ scurt. Creierul îşi poate reveni chiar şi după un an sau mai mult, dar evoluţia este foarte lentă, iar preţul este o imensă muncă pentru reabilitare. În alte cazuri grave, iar cel al domnului Schumacher este unul grav, creierul este atât de afectat, încât recuperarea intelectuală este puţin probabilă. Timpul este împotriva noastră", a precizat Steven Laureys, specialist în descifrarea stării comatoase.

×
Subiecte în articol: Michael Schumacher
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close