Antena 3 CNN Sport Off Sport Violenţe între suporteri şi forţele de ordine la finala Cupei Poloniei

Violenţe între suporteri şi forţele de ordine la finala Cupei Poloniei

Violenţe între suporteri şi forţele de ordine la finala Cupei Poloniei
04 Mai 2011   •   11:48

În seara în care toţii ochii fanilor fotbalului erau aţintiţi spre Camp Nou, acolo unde avea loc returul semifinalei de Liga Campionilor dintre FC Barcelona şi Real Madrid, în Polonia s-a jucat finala Cupei, în care s-au întâlnit Lech Poznan şi Legia Varşovia. Incidentele dintre suporteri şi forţele de ordine, intrate deja în cotidian în această ţară, nu au lipsit nici acum.

 
Legia a câştigat trofeul în urma loviturilor de departajare, după penaltyul decisiv fanii învingătorilor invadând terenul, iniţial pentru a sărbători succesul alături de favoriţi. Bucuria s-a transformat treptat în furie, iar ultraşii echipei din capitală au început să distrugă ce întâlneau în cale şi chiar atacând mai mulţi fotografi de pe marginea terenului. Suporterii din Poznan nu puteau rămâne datori, astfel că a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru calmarea situaţiei.
 
Huliganismul reprezintă una din principalele probleme ale fotbalului polonez. Cu atât mai îngrijorătoare este situaţia cu cât Polonia este una dintre gazdele Campionatului European din 2012, competiţie organizată alături de Ucraina.
 
 

×
Subiecte în articol: violente
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close