Antena 3 CNN Sport Off Sport Vladimir Putin, lăudat de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic

Vladimir Putin, lăudat de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic

Vladimir Putin, lăudat de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    05 Feb 2014   •   14:30

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, l-a lăudat, marţi, la Soci, pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, considerat marele artizan al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, care vor debuta vineri.

În cursul ceremoniei oficiale de prezentare a membrilor CIO preşedintelui Rusiei, care a făcut din Olimpiada de iarnă un simbol major de revenire a Rusiei pe scena internaţională, Thomas Bach a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Putin.

„Eu cred că fără implicarea dumneavoastră personală, toate acestea nu ar fi fost posibile. Aţi făcut tot ce trebuia pentru sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice. V-aţi îndeplinit toate promisiunile făcute în faţa Comitetului Internaţional Olimpic în urmă cu şapte ani, atunci când Soci a fost desemnat de CIO să organizeze Jocurile”, a declarat Bach, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, preşedintele Rusiei a dat asigurări că nu se va implica în niciun fel celui care va aprinde flacăra olimpică cu ocazia ceremoniei de deschidere de vineri.

În ultimele săptămâni, au luat amploare zvonurile că Putin va acorda această onoare campioanei olimpice la gimnastică ritmică din 2004, Alina Kabaeva, despre care presa din Rusia a scris că ar avea o relaţie cu liderul de la Kremlin.

„Sunt la curent cu acest lucru. Noi avem mulţi sportivi de renume la sporturile de iarnă, cunoscuţi în lumea întreagă şi nu mă voi implica în această chestiune”, a ţinut să precizeze Putin.

Flacăra olimpică va sosi la Soci miercuri, zi în care, în 19 oraşe din lume, inclusiv în cel care va găzdui Jocurile Olimpice, vor avea loc manifestaţii pentru a denunţa legile ruse contrare drepturilor homosexualilor.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close