Antena 3 CNN Sport Off Sport "Vrem mâncare, nu fotbal!" Indignarea brazilienilor, exprimată prin graffiti

"Vrem mâncare, nu fotbal!" Indignarea brazilienilor, exprimată prin graffiti

"Vrem mâncare, nu fotbal!" Indignarea brazilienilor, exprimată prin graffiti
Sursa foto: Foto: AFP/Reuters
30 Mai 2014   •   14:32

Cu doar două săptămâni înainte de startul Cupei Mondiale, cei care cred că evenimentul fotbalisitic aduce mai mult rău decât bine economiei şi-aşa şubrezite, au găsit o nouă modalitate de exprimare a protestelor. Prin graffiti.

Artiştii stradali au acoperit zidurile din Rio de Janeiro şi Sao Paulo cu desene prin care învinovăţesc forul mondial fotbalistic, FIFA, pentru exploatarea inoportună a Braziliei şi acuză guvernul local de neglijarea nevoilor reale şi acute ale poporului.

Ei împărtăşesc ideea generală şi susţin că cele 11 miliarde de dolari, atât cât s-a cheltuit până acum pentru organizarea evenimentului sportiv, ar fi putut fi folosiţi în îmbunătăţirea reţelei de transport public, în sistemul de sănătate sau cel educaţional.

"Este o metodă bună de a expune problemele cu care se confruntă ţara", spune Paulo, un graffer, intervievat de The Guradian.
"Dacă cei care ne conduc sunt ruşinaţi şi nu vor să se vadă mizeria în care trăiesc brazilienii, noi încercăm să tragem semnale de alarmă prin desenele făcute", adaugă artistul urban.

În ciuda pasiunii imense pentru fotbal a brazilienilor, peste un milion de persoane au ieşit pe străzile din cele mai mari oraşe ale ţării să ceară anularea turneului final.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala 2014
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close