Antena 3 CNN Sport Off Sport Zeci de mii de chinezi s-au grăbit să se căsătorească în prima zi a Jocurilor Olimpice

Zeci de mii de chinezi s-au grăbit să se căsătorească în prima zi a Jocurilor Olimpice

Zeci de mii de chinezi s-au grăbit să se căsătorească în prima zi a Jocurilor Olimpice
08 Aug 2008   •   11:24

În prima zi a Jocurilor Olimpice, pe data de 08.08.2008, un număr impresionant de cupluri chineze au decis să se căsătorească sau să aducă pe lume copii.Numai în Beijing 16.700 de cupluri şi-au planificat nunta în prima zi a Jocurilor Olimpice. Acesta este un număr impresionant pentru o singura zi deoarece numărul căsătoriilor nu trece de 170.000 anual.

Zhou Jixiang, directorul Stării Civile din cadrul primăriei din Shanghai, a declarat că numărul cererilor de căsătorie este cu mult mai mare decât într-o zi normală.

În tradiţia chineză cifra opt este una noroacoasă şi simbolizează bogăţia si bunăstarea. Cu toate acestea, 2008 nu a fost un an prea bun pentru chinezi. Cutremurul din provincia Sichuan şi violenţele din Tibet sunt numai câteva dintre dezastrele care au lovit China în 2008. Unii chinezi au ajuns chiar să creadă că mascota Jocurilor Olimpice ar putea fi blestemată.

Aceste idei nu au împiedicat mii de viitoare mămici să plănuiască naşterea artificială a bebeluşilor lor pe 08.08.2008. Multe dintre spitalele chineze au suplimentat numărul de paturi pentru a face faţă femeilor însărcinate care vor naşte pe cale artificială în prima zi a Jocurilor Olimpice.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close