Antena 3 CNN Sport Tenis Avocaţii lui Djokovic susţin că a fost găsit pozitiv cu COVID-19 pe 16 decembrie şi nu se poate vaccina

Avocaţii lui Djokovic susţin că a fost găsit pozitiv cu COVID-19 pe 16 decembrie şi nu se poate vaccina

Avocații lui Djokovic declară că a fost infectat cu COVID-19 pe 16 decembrie şi nu se poate vaccina. Nu a existat niciun anunț prealabil despre infecția lui.

Avocaţii lui Djokovic susţin că a fost găsit pozitiv cu COVID-19 pe 16 decembrie şi nu se poate vaccina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Ian 2022   •   10:19

Starul de tenis Novak Djokovic a primit o scutire de vaccin pentru a intra în Australia după o infecție cu COVID pe 16 decembrie, spun avocații săi în documentele instanței.

Avocaţii sportivului pregătesc o contestaţie legală pentru anularea vizei sale  care este programată să fie prezentată la o şedinţă federală de judecată luni. Aceştia au avut termen limită până sâmbătă seara să depună un rezumat al cazului lor.

Şi jucătoarea cehă Renata Voracova învinuieşte autorităţile australiene pentru gestionarea scutirilor de vaccinul COVID-19, scrie Reuters. 

Dar, în afară de o scurtă postare pe Instagram prin care le mulţumeşte fanilor pentru sprijinul acordat, Djokovic, unul dintre cei mai buni sportivi din lume, nu a făcut nicio apariţie publică sau niciun comentariu de când a intrat în Park Hotel, care găzduieşte şi zeci de solicitanţi de azil care încearcă să intre în ţară, informează Mediafax.

Cazul său a stârnit un mare protest în Australia și a făcut furori în întreaga lume.

Djokovic, în vârstă de 34 de ani, care s-a declarat împotriva vaccinării, a primit o scutire medicală pentru a juca în turneu, într-o decizie care i-a înfuriat pe mulți australieni obișnuiți.

În documentele instanței publicate sâmbătă, avocații lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea COVID-19” de către Tennis Australia din cauza infecției sale recente.

Documentele precizează că un certificat de scutire consemna că la 14 zile de la testarea pozitivă în decembrie, jucătorul „nu a avut febră sau simptome respiratorii de COVID-19 în ultimele 72 de ore”.

Nu a existat niciun anunț prealabil despre infecția lui, informează BBC.

Scutirea lui Djokovic a fost dată de două comisii medicale independente organizate de Tennis Australia, organismul care conduce evenimentul, și statul Victoria.

 

×
Subiecte în articol: viza avocati Australia COVID-19
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close