Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, victorie istorică la Wimbledon. Românca a reușit să câștige al doilea turneu de mare șlem VIDEO

Simona Halep, victorie istorică la Wimbledon. Românca a reușit să câștige al doilea turneu de mare șlem VIDEO

Simona Halep, victorie istorică la Wimbledon. Românca a reușit să câștige al doilea turneu de mare șlem VIDEO
13 Iul 2019   •   17:06

Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon, după o victorie incredibilă  în două seturi cu scorul de 6-2, 6-2, în fața Serenei Williams.

Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din carieră după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, după o victorie în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.

"A fost cel mai bun meci din cariera mea", a declarat jucătoarea română de tenis Simona Halep după ce a învins-o sâmbătă pe americanca Serena Williams, 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon. 

"Mi-am schimbat puţin jocul ca să câştig mai multe meciuri pe iarbă şi în acest an am simţit mai mult că pot reuşi mai multe cu mingea şi sunt nerăbdătoare să mă întorc anul viitor", a spus Simona Halep.

Ion Țiriac, declarație-surpriză după victoria Simonei Halep la Wimbledon: Încă nu face asta!

Simona Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Şlem fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.

Halep, care a jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open.

Simona Halep este a douăsprezecea jucătoare care câştigă turneul de la Wimbledon la prima sa finală, notează EFE, după ce românca a învins-o categoric sâmbătă pe americanca Serena Williams, 6-2, 6-2, în finala acestei competiţii de Mare Şlem. 

Până acum, Halep reuşise o singură semifinală la Wimbledon, în 2014, când a fost eliminată de canadianca Eugenie Bouchard. Anul trecut, românca s-a oprit în turul a 3-lea la All England Club. 

Halep a jucat sâmbătă a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros (una câştigată, în 2018) şi una la Australian Open. 

Ca o curiozitate, EFE remarcă faptul că Halep şi Serena Williams s-au calificat în finală la Wimbledon fără să câştige niciun turneu în acest an. 

Ilie Năstase: Halep m-a răzbunat!

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că Simona Halep l-a răzbunat câştigând turneul de la Wimbledon, după cele două finale pierdute acolo în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia). 

"Îmi pare foarte bine că Simona a câştigat acolo, m-a răzbunat, ca să zic aşa, după cele două finale pe care le-am pierdut la Wimbledon în '72 şi '76. Dar atunci pentru mine aşa a fost să fie. Nu mai are rost să mă gândesc la finalele alea. Bucuria mare este că Simona a reuşit să se impună în faţa Serenei şi să câştige al doilea său Grand Slam din carieră", a spus Năstase. 

Acesta a menţionat că Halep nu a avut niciun moment probleme în timpul finalei de la Wimbledon. "Simona nu a avut probleme nicio clipă în finală. A fost scurt, 6-2, 6-2, nici nu ai ce să mai spui. Este clar că ea a fost mult mai bună fizic decât Serena. Cred că a fost cea mai scurtă finală din istorie la Wimbledon", a afirmat primul număr 1 al clasamentului ATP pentru AGERPRES. 

"Serena a greşit foarte mult azi. Păi am văzut la statistică, dacă nu mă înşel, 40 de greşeli neforţate... iar asta e foarte mult într-o finală. Eu mă aşteptam ca Simona să o alerge dintr-un colţ în altul al terenului, dar nici nu a avut ocazia, pentru că Serena greşea a doua sau a treia minge. Oricum, trebuie să recunoaştem că pentru Serena Williams, la vârsta pe care o are şi doar la 1 an de la naştere, să ajungă în finala unui Grand Slam este o mare performanţă. Nu ştiu cine altcineva poate reuşi asta", a adăugat fostul tenisman. 

Ilie Năstase a menţionat că Simona Halep trebuie să îşi propună de acum înainte următoarele Grand Slam-uri pe care nu le-a câştigat, US Open şi Australian Open, şi să nu se mai gândescă la locul 1 în clasamentul mondial. 

"Simona s-a văzut că se simte bine pe iarbă, a câştigat mai mult decât meritat. Acum pentru ea urmează celelalte Grand Slam-uri pe care nu le-a câştigat. Să se gândească la US Open, la Australian Open... asta trebuie să facă, e tânără, are tot viitorul în faţă. A fost numărul 1 mondial, gata, ajunge, acum să se concentreze pe victorii la Grand Slam-uri. Degeaba eşti numărul 1 mondial dacă nu câştigi un Grand Slam, şi au fost 5-6 jucătoare care au fost în situaţia asta. Aşa că să nu mai plângem că Simona nu mai e pe primul loc. Să câştige Grand Slam-uri e mult mai important", a mai afirmat Năstase. 

Ce a făcut Serana Williams după ce a pierdut meciul cu Simona Halep. Declarația care i-a uimit pe toți: Trebuie doar să îți scoți pălăria în fața ei

McEnrou e șocat

Fostul mare tenisman american John McEnroe a declarat pentru BBC că este "şocat" de maniera în care Simona Halep a învins-o pe Serena Williams în finala de sâmbătă a turneului de la Wimbledon (6-2, 6-2). 

"Halep este evident o sportivă formidabilă şi, în această etapă a carierei sale, sportiva mai bună. Nu am crezut însă că o va intimida pe Serena Williams atât de mult cum a făcut-o astăzi. Halep a dominat-o total. Nici măcar nu a fost un meci. Doar de câteva ori într-o viaţă simţi că îţi iese atât de uşor şi aşa s-a întâmplat acum", a spus McEnroe. 

"Halep se mişcă mai bine decât oricare jucătoare de pe circuit. Nu ştiu de ce a crezut că nu poate juca bine pe iarbă. Poate că i-a trebuit ceva timp ca să găsească soluţia. Astăzi a fost cel mai bun meci din cariera ei şi tocmai a învins-o pe Williams în 55 de minute", a adăugat americanul. 

Momentul de poveste de la Wimbledon în care Simona Halep a câștigat în fața Serenei Williams - VIDEO

Cristian Tudor Popescu, reacție uluitoare după victoria lui Halep la Wimbledon: M-a năucit. Simona confirmă că e o legendă vie a tenisului

Rezumatul partidei

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close