A murit renumitul dansator și coregraf Juan Carlos Copes

de Gabriel Dano    |    17 Ian 2021   •   09:34
A murit renumitul dansator și coregraf Juan Carlos Copes Facebook/ Juan Carlos Copes

Dansatorul şi coregraful argentinian Juan Carlos Copes s-a stins din viaţă sâmbătă, la vârsta de 89 de ani. Familia artistului a făcut anunțul decesului. Copes, unul dintre cei mai renumiți dansatori de tango din lume, fusese infectat cu SARS-CoV-2 în luna decembrie.

„Va străluci mereu în mijlocul stelelor şi pentru totdeauna în istoria tangoului dansat”, a scris pe Facebook fiica sa Johana Copes, cea care i-a moștenit pasiunea pentru dans.

Născut la 31 mai 1931 la Buenos Aires, Juan Carlos Copes a devenit celebru după ce a făcut cunoscut tangoul ca stil coregrafic şi l-a adus pe marile scene internaţionale. A făcut senzație ani de zile alături de partenera sa Maria Nieves, care i-a devenit și soție între 1964 şi 1973, cei doi continuând să danseze împreună până în 1997. Apoi, chiar fiica sa i-a devenit parteneră de dans, potrivit Agerpres.

În anul 2015, Juan Carlos Copes s-a retras din lumea dansului.

„A strălucit pe Broadway şi a fost aplaudat în Europa”, a amintit sâmbătă pe Twitter Ministerul argentinian al Culturii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close