Antena 3 CNN Timp liber Muzică A murit Cristian Paţurcă, autorul "Imnului golanilor"

A murit Cristian Paţurcă, autorul "Imnului golanilor"

A murit Cristian Paţurcă, autorul "Imnului golanilor"
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2011   •   16:31
Cantaurtorul Cristian Paturcă a murit, marţi, în urma unei îndelungate suferinţe, acesta suferind de tuberculoză.  Trubadurul a fost găsit decedat în garsoniera în care locuia cu chirie.
Paţurcă suferea de mai mult timp de tuberculoză, anul trecut fiind internat pentru tratament în Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

În anul 2007, Cristian Paţurcă a fost internat, în stare gravă, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti. Acesta a fost adus atunci în stare gravă, în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului, cu hemoragie internă. Medicul care l-a îngrijit, Emilia Tăbăcaru, declara atunci că Paţurcă are tuberculoză pulmonară.

În 27 aprilie 2010, Cristian Paţurcă a primit Crucea Naţională "Serviciul Credincios - clasa a III-a", distincţie acordată acestuia de preşedintele Traian Băsescu la 20 de ani de la manifestaţia din Piaţa Universităţii.
 
Imnul Golanilor, in memoriam Cristian Paturca

"De la 13 ani am cochetat cu alcoolul"

"Dragilor şi dragelor să nu faceţi ca mine, de la 13 ani am cochetat cu alcoolul. Primul pas, trebuie să recunoşti că eşti alcoolic. Recunosc că alcoolul m-a adus unde m-a adus." spunea în urmă cu puţin timp Paţurcă.

Este sfatul unui om pe care alcoolul la stins din viaţă, în chinuri cumplite. La sfârşitul anului trecut a ajuns la spital în stare gravă, fiind la un pas de moarte. TBC şi ciroză. Două boli care nu l-au doborât însă atunci.

Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, la începutul lui 2010, Cristian Paţurcă a rămas fără casă.




 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close