Antena 3 CNN Timp liber Muzică Doliu în lumea muzicii! Compozitorul şi instrumentistul Leon Russell s-a stins din viaţă la 74 de ani

Doliu în lumea muzicii! Compozitorul şi instrumentistul Leon Russell s-a stins din viaţă la 74 de ani

Doliu în lumea muzicii! Compozitorul şi instrumentistul Leon Russell s-a stins din viaţă la 74 de ani
Sursa foto: Foto: Youtube
13 Noi 2016   •   18:42

Doliu în lumea muzicii. Leon Russell, renumitul instrumentist şi compozitor, care a colaborat cu staruri ca Bob Dylan, George Harrison, Rolling Stones şi Elton John în cursul celor 50 de ani petrecuţi în industria muzicală, s-a stins din viaţă la 74 de ani. 
Muzicianul s-a stins în Nashville, în timpul somnului. 

Elton John, care a colaborat cu Russell în 2010 la „The Union”, a ţinut să-i aducă un omagiu pe contul său de Instagram: "Dragul meu Leon Russell a murit noaptea trecută. A fost un mentor, o inspiraţie şi atât de bun cu mine. Mulţumesc lui Dumnezeu că am putut să ne găsim şi să facem The Union. Şi-a recăpătat reputaţia şi s-a simţit împlinit. L-am iubit şi îl voi iubi mereu”.

Pe numele real Claude Russell Bridges,  Russell s-a născut lângă Tulsa, Oklahoma, în 1942,  şi a început să cânte în cluburile de noapte când era adolescent. Când era în liceu a înfiinţat trupa Starlighters, iar când a absolvit, a fost invitat de Jerry Lee Lewis să i se alăture în turneu.

La 17 ani, muzicianul s-a mutat în Los Angeles şi a reuşit să colaboreze cu artişti ca Byrds, Herb Albert şi Phil Spector. A fost începutul unei cariere strălucitoare. 
 

×
Subiecte în articol: Doliu în lumea muzicii compozitor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close