Antena 3 CNN Timp liber Pictorul Adrian Ghenie, "bătaie cu plăcinte" pentru 10 milioane de dolari, la Hong Kong

Pictorul Adrian Ghenie, "bătaie cu plăcinte" pentru 10 milioane de dolari, la Hong Kong

Pictorul Adrian Ghenie și-a vândut opera "Bătaie cu plăcinte" în schimbul sumei de 10.371.116 dolari, la o expoziție din Hong Kong, un nou record pentru artistul din Baia Mare.

adrian ghenie
Sursa foto: Facebook/ Adrian Ghenie
de Mia Lungu    |    31 Mai 2022   •   20:15

Opera „Bătaie cu plăcinte” are 3,5 metri lățime și 3 metri înălțime, fiind cea mai mare pânză pe care a pictat artistul român până în prezent. Celebra casă de licitație Christie’s a anunțat că opera vândută de Ghenie reprezintă un nou record pentru artistul român. 

"Adrian Ghenie este unul dintre cei mai celebrați artiști contemporani ai generației sale și este acceptat și îmbrățișat la scară largă de muzee și colecționari din toată lumea. Tehnica sa expresivă este combinată cu imagini istorice convingătoare și motive cinematografice care explorează complexitățile universale ale umanității. Includerea acestei lucrări în licitația noastră de seară din Hong Kong, alături de expoziția revoluționară Flesh and Soul: Bacon/Ghenie demonstrează dedicarea Christie’s de a aduce cele mai importante tablouri unui public internațional.", a declarat Cristian Albu, Directorul Internațional al Departamentului de Artă a Secolelor XX și XXI de la Christie’s Asia Pacific, citat de Alephnews.

Născut în Baia Mare, în 1977, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în 2001. După ce a încercat să trăiască din artă în Viena şi Sicilia, s-a întors în Cluj-Napoca şi a înfiinţat galeria Plan B, alături de Mihai Popin, în 2005.

×
Subiecte în articol: pictor Adrian Ghenie hong kong
Citește mai multe din Timp liber
» Vezi toate știrile din Timp liber
Cele mai noi știri
Parteneri
x close