Antena 3 CNN Timp liber Trei motive pentru care ar trebui să petreci timp şi fără partenerul de viaţă

Trei motive pentru care ar trebui să petreci timp şi fără partenerul de viaţă

A fi într-o relație bine sudată este, de obicei, minunat. Ai un partener constant cu care să îţi petreci timpul şi să împărtăşeşti toate momentele speciale din viaţa ta, dar şi pe cele dificile. Cu toate acestea, atunci când doi oameni îşi iau un angajament unul faţă de celălalt, nu sunt de acord doar să experimenteze viața împreună, ci și să-și petreacă viața împreună ca indivizi.

Trei motive pentru care ar trebui să petreci timp şi fără partenerul de viaţă
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2021   •   17:37

Fie că eşti într-o relație de zece ani sau două săptămâni, este important să îţi aminteşti că eşti o persoană împlinită și ai fost o persoană împlinită şi înainte de a deveni parte a unui cuplu.

Doar pentru că eşti într-o relație cu cineva nu înseamnă că trebuie să fii cu persoana respectivă 24 de ore pe zi, şapte zile din şapte. A beneficia de timp separat unul de celălalt îţi va permite să consolidezi şi mai mult relaţia şi, mai mult decât atât, te va ajuta să te simţi mai confortabil în propria companie. Dacă nu te-ai convins, iată trei motive şi beneficii pentru care ar trebui să-ţi petreci o parte din timp separat de partenerul de viaţă.

1. Relaţii sănătoase cu alte persoane

Chiar dacă partenerul tău este cea mai importantă persoană din viața ta, este esenţial să-ți faci timp şi pentru prieteni şi familia extinsă. Uneori, fără să-ţi dai seama, o relaţie amoroasă te poate izola de alţi oameni din viaţa ta.

În plus, nu este chiar realist să te aștepți ca partenerul să-ţi împlinească toate nevoile. Prietenii și familia ta, chiar și colegii tăi sunt în viaţa ta pentru a oferi un alt tip de atenţie şi de dragoste. Aşadar, din când în când planifică-ţi o escapadă cu prietenii, fără partenerul de viaţă.

Două zile într-o zonă liniştită şi pitorească, cum este, de exemplu, Poiana Marului, poate fi o modalitate excelentă de a consolida relaţiile cu oamenii dragi din cercul tău de prieteni, cu care, poate, nu ai ocazia să petreci atât de mult timp pe cât ţi-ai dori. Să-ţi faci timp şi pentru alți oameni din viața ta te poate face să te simți împlinit, susținut și iubit în mai multe moduri decât îți poți imagina.

2. O apropiere de tine însuţi

Se spune că dacă nu te poţi iubi pe tine însuţi, nu poţi iubi cu adevărat pe altcineva. Chiar dacă o relaţie de dragoste ne împlineşte numeroase nevoi, asta nu înseamnă că ar trebui să uităm relația pe care o avem cu noi înșine.

Există momente în viața ta când trebuie să fii singur pentru a reflecta la nevoile tale, vindeca anumite traume din trecut și lua decizii privind intenţiile tale de viitor şi direcţia pe care doreşti să o dai vieţii tale.

Foloseşte acest „timp pentru tine” pentru a-ţi găsi noi interese, pentru a învăța să te bucuri de propria companie și pentru a-ţi clarifica anumite gânduri atunci când este nevoie.

Este uşor să te pierzi într-o relaţie unde toate deciziile sunt comune şi este la fel de uşor să ajungi să-ţi învinovăţeşti partenerul atunci când nu eşti mulţumit de consecinţele unor astfel de decizii. De aceea, este important să fii mereu în contact cu cine eşti cu adevărat şi să-ţi faci timp pentru a-ţi asculta vocea interioară.

3. O relaţie mai profundă

Când petreci timp departe de partenerul de viaţă, se creează condiţii propice ca fiecare dintre voi să se dezvolte fără a fi codependent de celălalt. Deși nu este nimic în neregulă cu a dori să împărtăşeşti experienţe şi gânduri cu partenerul, este imperativ ca fiecare dintre parteneri să-și găsească împlinirea şi în activităţi pe care poate celălalt nu le agreează.

Dacă ţie îţi place să joci tenis, de exemplu, şi partenerului nu, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la tenis şi nici că el este obligat să înveţe să joace tenis. În momentul în care fiecare dintre voi îşi face timp pentru activităţi individuale care îl fac fericit, relaţia dintre voi nu poate decât să devină mai profundă.

Pentru o relaţie fericită şi echilibrată, nu uita că atât tu, cât şi partenerul aveţi nevoie de timp petrecut individual şi acest lucru nu deteriorează relaţia, ci dimpotrivă, o ajută să se dezvolte pe un fond de respect reciproc şi încredere.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close