Antena 3 CNN Timp liber Turism A apărut "călătoria de răzbunare". Cum își iau turiștii revanșa după pandemia COVID-19

A apărut "călătoria de răzbunare". Cum își iau turiștii revanșa după pandemia COVID-19

Pe măsură ce tot mai multe țări își redeschid granițele pentru turiștii dornici, pe rețelele de socializare a apărut o nouă expresie la modă: călătoria de răzbunare.

A apărut "călătoria de răzbunare". Cum își iau turiștii revanșa după pandemia COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    17 Mai 2022   •   10:20

Termenul a fost folosit pentru a descrie călătorii variate, cum ar fi reuniuni de familie, vacanțe mari și revizitarea locurilor preferate.

"Răzbunarea" are, în general, o conotație negativă, care contrazice sentimentul de bucurie și entuziasm pe care mulți oameni îl au atunci când își plănuiesc prima vacanță după mai mult de doi ani.

Dar ideea de "călătorie de răzbunare" pare să fie mai degrabă despre dragostea de a călători, decât despre alegerea unei anumite destinații pentru a-ți lua revanșa."Călătoria de răzbunare" poate fi interpretată, deci, mai degrabă ca o răzbunare împotriva pandemiei sau împotriva Covid-ului însuși.

"Călătoria de răzbunare este un concept la modă, în media, care a apărut în 2021, când lumea a început să se redeschidă, iar oamenii au decis să recupereze timpul pierdut", spune Erika Richter, vicepreședinte al Societății Americane de Consilieri de Călătorii (ASTA), potrivit CNN.

O parte a problemei este că nu există o modalitate bună de a descrie starea de spirit actuală de a călători pe tot globul. "Călătoriile post-pandemie" nu sunt exacte, deoarece pandemia nu s-a încheiat în multe locuri. Diferite țări și regiuni operează pe termene diferite, unele eliminând toate barierele de intrare, în timp ce altele rămân strict controlate sau chiar închise vizitatorilor străini.

Richter este de acord cu sentimentul general din spatele conceptului, chiar dacă nu folosește termenul "călătorie de răzbunare".

"Este un alt mod de a spune: 'Hei, viața este scurtă. Vreau să rezerv acea călătorie. Vreau să petrec mai mult timp cu familia. Vreau să mă conectez cu umanitatea și cu natura. Vreau să explorez lumea și să caut experiențe care să mă facă să mă simt viu'.”

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close