Antena 3 CNN Travel Circuit în romantica Toscana

Circuit în romantica Toscana

Din primăvara acestui an reîncep circuitele turistice în zonele cele mai încărcate de cultură ale Italiei, „regina” fiind Toscana.

Circuit în romantica Toscana
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    19 Ian 2024   •   13:56

Toscana este una dintre cele mai fertile zone ale Italiei pentru ceea ce numim turism rural. Fiecare loc poate fi privit ca un muzeu de artă. De la dealurile frumoase, line de struguri, la fermele parcă desprinse din povești, până la peisajele uluitoare și combinația sutelor de feluri de vinuri cu brânzeturile nobile, dintre care regele este Parmezanul, totul contribuie la circuitul cultural ideal, Toscana fiind și regiunea cu o istorie italiană pură.

„Inima Toscanei este Florența, poate cel mai turistic oraș al Italiei. Din punctul meu de vedere, ar fi nevoie de două săptămâni doar pentru a vizita Florența. Este un oraș încărcat de istorie și de legende, iar de numele lui se leagă o parte importantă din istoria culturii mondiale. Florența a fost, timp de 300 de ani, sub tutela familiei de Medici și este locul considerat leagănul Renașterii, unde au trăit și au creat Leonardo da Vinci, Giotto și Michelangelo. În 1982, centrul istoric al orașului a fost declarat Patromoniu Mondial UNESCO. Fiecare stradă din Florneța te duce spre arta, cultura și comerțul internațional care a început în Toscana în secolul al XIII-lea”, explică Rodica Pavel, unul dintre cei mai vechi ghizi de turism din România.

Într-un circuit turistic de 8 zile care include romantica Toscana și împrejurimile se fac excursii și în alte orașe celebre care au fost incluse în patrimoniul UNESCO. De exemplu, la Cinque Terre - cele 5 orășele colorate ale Italiei, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore, toate fiind parte din patrimoniul UNESCO. Prețul unui astfel de circuit pornește de la 630 de euro - la agenția Premio Travel -, cu avionul (curse charter din București) până la Florenza, cazarea fiind la hoteluri de 3 stele, cu demipensiune, în stațiunea balneară celebrp a Italiei  Montecatini Terme. Sunt incluse în circuit două excursii, la Lucca și la Pisa – două orașe care se remarcă prin turnurile lor fascinante.

„Se fac excursii opționale pe Insula Elba, la Cinque Terre, la Florenza și Siena, în 4 zile diferite. Cei care nu vor să meargă în excursiile opționale pot vizita stațiunile și pe cont propriu, cu trenulețul, sau pot petrece timpul liber în stațiune. Prețul unei excursiilor opționale este 300 de euro, în total, dar există și un pachet „combo” oferit de agenția de turism, cu 3 excursii opționale și toate mesele de seară, cu reducere, la 249 de euro”, mai explică ghidul de turism.

Aceste circuite se fac mai ales în lunile mai-iunie și septembrie-octombrie – perioadele din an ideale pentru a vizita Italia. Cei care vor să facă pe cont propriu aceleași trasee incluse în excursiile opționale din acest circuit plătesc peste 400 de euro, în timp ce avantajele pe care le oferă agențiile de turism constau atât în prețul redus, cât și în faptul că însoțitorul de grup știe cele mai multe ponturi de călătorie, astfel încât poate transforma experiența într-o vacanță de vis pentru turiști.

×
Subiecte în articol: toscana
El este românul care a rămas fără o mână, în Italia
x close