Antena 3 CNN Travel Vacanțele de la început de an sunt cele mai ieftine

Vacanțele de la început de an sunt cele mai ieftine

Cei care nu au putut merge în vacanță de Crăciun sau de Revelion vor putea beneficia de oferte la jumătate de preț în ianuarie și februarie, când sunt cele mai bune prețuri.

Vacanțele de la început de an sunt cele mai ieftine
de Diana Scarlat    |    28 Dec 2023   •   10:55

De la 1 ianuarie, mulți români pot pleca în vacanțe ieftine. În ultimii ani, cele mai multe solicitări au fost pentru pensiunile rurale din România, pentru stațiuni balneare, dar și pentru destinații calde, precum Egipt sau Dubai, ori destinații exotice precum Thailanda, Zanzibar, Maldive, Indonezia, Mexic etc. De asemenea, este o perioadă foarte bună pentru city break-uri, tarifele fiind foarte avantajoase până în luna februarie, când începe în forță turismul de business, cu perioada de evenimente, afaceri, congrese, etc.

„După Revelion, tarifele scad cu între 25 și 50%. Mai bine spus, de Revelion sunt mai mari, pentru că vorbim de o perioadă de vârf, cu cerere foarte mare. Pentru destinațiile de munte, ținând cont că vorbim de sezonul de iarnă, tarifele scad cu 25-30% față de Revelion, însă față de alte destinații, sunt și scăderi de până la 50%, raportate la tarifele de Revelion. De exemplu, un cuplu va achita, pentru 9 nopți de cazare de Revelion în Zanzibar - destinație din ce în ce mai populară în rândul românilor -, 4.000-5.000 de euro, cu transport inclus și cazare la un hotel de top, însă după 10 ianuarie, pot găsi aceeași ofertă la circa 3.000 de euro”, aexplicat Traian Bădulescu, consultant în Turism.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vacanțele în destinații exotice și city break-urile sunt recomandate după 15 ianuarie, până spre finalul lunii februarie, când e mai puțin aglomerat și sunt prețurile cele mai mici. „La munte nu e mult mai ieftin, pentru că vorbim de sezonul de iarnă și de obicei avem și zăpadă în perioada asta, dar sunt alte destinații care se ieftinesc foarte mult față de luna decembrie. Cererea pentru turism montan în România și în alte țări europene rămâne ridicată până în prima parte a lunii martie”, mai explică Bădulescu.

Iubitorii sporturilor de iarnă mai știu că în primele două luni ale anului sunt cele mai bune oferte în stațiunile montane din Bulgaria. De exemplu, o familie cu un copil minor plătește în celebra stațiune Bansko, pentru 7 nopții de cazare în luna februarie, la un hotel de 4 stele, într-un apartament de 3 persoane, cu demipensiune și acces gratuit la piscină și SPA, echivalentul a 1.160 de euro, același preț fiind pentru 3 nopți de cazare la Predeal sau Poiana Brașov, de Revelion, pentru o singură persoană.

„De Revelion, firește, în toată lumea este mai scump. Vorbim de o perioadă de 3-10 zile, în funcție de destinație, de vârf. De Revelion, media sejurului într-o stațiune montană, balneară, sau pentru un city break, este de 3 nopți de cazare. Pentru o destinație caldă apropiată, precum Egipt, Dubai, Madeira, Tunisia sau Tenerife, de 6-7 nopți, iar pentru o destinație exotică, îndepărtată, precum Zanzibar sau Thailanda, 9-10 nopți, ținând cont de faptul că doar drumul pe calea aeriană durează o zi, cu tot cu escale - două zile, dus - întors. Aceleași vacanțe se pot face între 15 ianuarie și finalul lunii februarie cu prețuri reduse uneori până la jumătate”, mai spune consultantul.

×
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close