Antena 3 CNN Actualitate Mugur Isărescu vrea premier din BNR

Mugur Isărescu vrea premier din BNR

Mugur Isărescu vrea premier din BNR
05 Noi 2015   •   17:47

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat, referitor la numirea unui nou premier, că în BNR există suficiente persoane care ar putea prelua această funcție, potrivit Agerpres.

De asemenea, Isărescu a precizat că procesul de numire a unui nou Guvern accentuează incertitudinile legate de mixul de politici macroeconomice, mai ales că bugetul pe 2016 este încă neconfigurat.

Potrivit sursei citate, banca centrală și-a creat câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații dificile.

Șeful BNR a precizat, în context, că efectele acestui demers asupra economiei vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern și de deciziile pe care acesta le va adopta.

"În prezent, situația macroeconomică pe care noi o monitorizăm și de care răspundem este stabilă, în general poziția economică a țării este bună și inclusiv prin deciziile de astăzi (joi — n.r.), reafirmăm prudența pe care am manifestat-o în trecut, ne-am creat câmp de acțiune și acea poziționare pentru a face față unor situații dificile", a explicat Isărescu.



×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close