Antena 3 CNN Actualitate Bombă descoperită la Arad lângă aeroport

Bombă descoperită la Arad lângă aeroport

Bombă descoperită la Arad lângă aeroport
18 Noi 2015   •   19:32

Un fragment dintr-o bombă de aviație a fost descoperit miercuri, de muncitorii care lucrau pe șantierul noului terminal Cargo al Aeroportului Arad, informează căpitan George Pleșca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad.
'Fragmentul făcea parte dintr-o bombă de aviație de tip 'ruptură de beton', bombă ce era des folosită în cel de-Al Doilea Război Mondial. De regulă, bomba, având o greutate de o tonă, era făcută din fontă și învelită în beton sau doar din metal. Acest tip de bombe erau lansate din avioane și aveau scopul de a 'sparge' pistele aeroporturilor sau de a distruge clădiri', a declarat presei căpitan George Pleșca

Potrivit sursei citate, în timp ce efectuau săpături pe șantierul Terminalului Cargo al Aeroportului Arad, muncitorii au descoperit fragmentul de bombă și au sunat la numărul de urgență 112, pentru a chema pompierii.

'Tot miercuri, dar la o balastieră de la periferia municipiului Arad, muncitorii care lucrau acolo au descoperit în cursul lucrărilor un proiectil de aruncător de calibrul 82 mm, aflat în stare bună și fiind doar ruginit. A fost ridicat de echipajul pirotehnic al Detașamentului de Pompieri Arad și depozitat în condiții de maximă siguranță, așa cum de altfel s-a întâmplat și cu fragmentul de bombă de aviație", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.



×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close