Antena 3 CNN Actualitate Schimbări de ultimă oră în Guvernul Cioloş

Schimbări de ultimă oră în Guvernul Cioloş

Schimbări de ultimă oră în Guvernul Cioloş
19 Noi 2015   •   21:33

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o Ordonanţă de Urgenţă care include o serie de măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale, în concordanţă cu Hotărârea şi votul Parlamentului privind instalarea actualului Cabinet. Printre prevederile ordonanței se numără şi înfiinţarea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, potrivit dcnews.ro.

'Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic va fi înfiinţat şi va funcţiona ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în scopul constituirii şi promovării unui cadru riguros de consultări publice cu societatea civilă (...) Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Ministerului pentru Consultare Publică vor fi adoptate prin Hotărâre a Guvernului, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă adoptate astăzi. Finanţarea noului minister se va face de la bugetul de stat, ministrul având calitatea de ordonator principal de credite. Pentru anul 2015, finanţarea Ministerului pentru Consultare Publică se asigură din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Personalul din cadrul noului minister va fi salarizat la nivelul celui din Secretariatul General al Guvernului', informează un comunicat postat joi seara pe site-ul Guvernului.

Ordonanţa mai stabileşte că atribuţiile viceprim-miniştrilor, altele decât cele specifice ministerelor pe care le conduc, vor fi stabilite prin decizie a prim-ministrului.

Actul normativ prevede, de asemenea, înfiinţarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, prin preluarea activităţilor Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, care se desfiinţează, şi a activităţilor şi structurilor din domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri de la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri. În acelaşi timp, Ministerul Energiei va fi înfiinţat prin reorganizarea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, care se desfiinţează. Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice se va numi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, iar Ministerul pentru Societatea Informaţională se va denumi Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

×
Subiecte în articol: guvernul Cioloș
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close