Antena 3 CNN Actualitate Cutremur în Liga 1. Mai mulţi fotbalişti au fost depistaţi că jucau sume uriaşe la pariuri

Cutremur în Liga 1. Mai mulţi fotbalişti au fost depistaţi că jucau sume uriaşe la pariuri

Cutremur în Liga 1. Mai mulţi fotbalişti au fost depistaţi că jucau sume uriaşe la pariuri
20 Noi 2015   •   19:07

Mai mulţi fotbaliști din Liga 1 sînt în vizorul procurorilor, acuzaţi că ar fi pariat zeci de mii de euro pe site-uri sportive ilegale, scrie GSP.ro.

Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal le interzice cu desăvîrşire fotbaliştilor să joace la pariuri. Cei prinşi riscă suspendarea pe doi ani şi o amendă de 300.000 de lei din partea FRF.

Fotbaliştii pariori au fost depistaţi întîmplător de inspectorii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, după ce aceştia i-au luat la puricat pe toţi cei 70.000 de români prinşi că au pariat pe site-uri ilegale.

Fotbaliştii din prima ligă au fost printre primii controlaţi, mai ales că, în doar două săptămîni, au jucat sume foarte mari de bani: peste 5.000 de euro fiecare.

Cristinela Odeta Nestor, preşedintele ONJN: „Noi nu identificăm în aceste liste jucători, nejucători, angajaţi ai unei instituţii. Nu avem de unde să ştim acest lucru. Şi nici nu ţine de competenţele noastre. Noi, mai departe, listele respective şi toate informaţiile de care dispunem le-am trimis mai departe instituţiilor competente. Noi am făcut plîngere penală. FRF ne-a solicitat o întîlnire, pe care am programat-o săptămîna viitoare.”

"În momentul de faţă, a început deja o comunicare între Departamentul de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal şi reprezentanţii autorităţilor, astfel încît să putem să intrăm în mod oficial în posesia acestor informaţii şi bineînţeles să demarăm anchetele corespunzătoare la nivelul Comisiei de Disciplină a FRF", a zis Burleanu.

Gazeta Sporturilor a aflat în exclusivitate că doi antrenori din Liga 1 au apărut și ei pe listele ONJN. Este vorba despre Flavius Stoican și Nicolo Napoli.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close