Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre drama de la Colectiv: Organizatorii sunt la fel de responsabili ca cei de la ISU

Radu Tudor, despre drama de la Colectiv: Organizatorii sunt la fel de responsabili ca cei de la ISU

Radu Tudor, despre drama de la Colectiv: Organizatorii sunt la fel de responsabili ca cei de la ISU
de S.T.    |    25 Noi 2015   •   19:27

"Organizatorii sunt la fel de responsabili ca cei de la ISU de drama de la Colectiv", a declarat Radu Tudor, miercuri, la Antena 3.

"Aceşti purtători de uniformă (şefii ISU - n.red.) au responsabilitatea lor. Nu tot Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) este de vină! IGSU face foarte multe fapte bune în fiecare zi despre care uneori vorbim şi alteori nu. Acum sunt într-o culpă prin aceşti indivizi. Responsabiliatea lor şi existenţa acestui fax implică în mod evident responsabilitatea organizatorului şi a patronului de club, care ştia foarte bine ce răspuns a primit de la IGSU şi ce nu a pus în aplicare. Eu dacă ştiu că nu am extinctoare, că nu am căi de evacuare, dacă ştiu că nu pot asigura protecţia celor care îmi plătesc mie bani şi vin la concerte, eu nu organizez concerte. Altfel sunt un patron inconştient. Aşadar, pledoaria mea este pentru responsabilitate egală dacă se poate. Nu şmecherii cu bani să scape de responsabiliate şi să se dea vina pe cei cu uniformă. Dacă au greşit, să plătească! Dar toţi", a opinat Radu Tudor, miercuri, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei".

O investigaţie a Gazetei Sporturilor a demonstrat că patronii clubului au informat ISU cu 5 săptămâni înainte de tragedie că vor să organizeze un eveniment. Raed Arafat a recunoscut că a fost dezinformat.

Pe 23 septembrie, o importantă firmă de evenimente îi anunţa pe cei de la IGSU că urmează două concerte în clubul Colectiv şi că se aşteaptă la câte 2.000 de oameni pe seară. Autorităţile s-au limitat la a le trimite un fax cu obligaţiile legale.

Raed Arafat: Premierul nu mi-a cerut demisia. Chiar dacă voi avea suspiciuni, nu voi ieşi public

În acest moment există în derulare o anchetă a DNA referitoare la ISU Bucureşti.

Procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a precizat însă că nu poate vorbi public despre ce a descoperit până acum, pentru că asta ar însemna compromiterea anchetei.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei"

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close