Antena 3 CNN Actualitate Zbori des cu avionul? AŞA afli dacă bagajul tău a fost deschis sau bruscat

Zbori des cu avionul? AŞA afli dacă bagajul tău a fost deschis sau bruscat

Zbori des cu avionul? AŞA afli dacă bagajul tău a fost deschis sau bruscat
29 Noi 2015   •   19:11

Obisnuiesti sa calatoresti mult si lasi bagajul pe mana personalului din aeroport? Asigura-te ca valiza cu care ai plecat la drum este corect manipulata si depozitata in cala avionului, scrie business24.ro.

Nu bacsisul este solutia in acest caz, ci un dispozitiv numit Bag Sentry care te va ajuta sa monitorizezi starea bagajului de calatorie si traseul pe care acesta il urmeaza de la predare pana in cala areronavei, relateaza blogul Luxury Travel.

Bag Sentry te ajuta sa afli daca cineva ti-a deschis valiza, daca aceasta fost uitata pe banda transportoare, daca s-a pierdut pe drum sau a fost deteriorata in timpul transportului.

Dispozitivul se conecteaza la o aplicatie de pe smartphone-ul tau care intocmeste un adevarat jurnal de calatorie al trolerului cu care ai pornit la drum.

Bag Sentry este in stare sa detecteze inclusiv socurile inregistrate de bagaj, asa ca poti oricand demonstra ca personalul unei companii de transport a fost neglijent in manipularea valizei, aruncand-o sau trantind-o fara mila.

Senzorii dispozitivului inregistreaza si alte date, precum umiditatea sau luminozitatea mediului, asa ca vei afla mereu daca cineva a uitat bagajul tau pe pista, in ploaie, in momentul incarcarii in cala avionului sau daca a reusit sa il deschida fara acordul tau.

Nu este chiar un sistem de alarma, dar este martorul perfect pe care il poti avea la indemana in cazul in care vrei sa ceri despagubiri unei companii aeriene pentru deteriorarea bagajului de calatorie sau pentru furtul obiectelor personale.

Dispozitivul nu este inca pus in productie de serie, dar creatorii dispozitivului, inginerii din firma Cargo Sense, au postat o campanie de crowdfunding Kickstarter, prin care poti precomanda dispozitivul inainte ca acesta sa intre in comert.

×
Subiecte în articol: bagaj dispozitiv
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close